ΓΔ: 2034.22 -0.01% Τζίρος: 368.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χρηματιστήριο μετοχές οθόνη

Σε ανοδικούς ρυθμούς τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει συμφωνίας ΕΕ με Τραμπ

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε ανοδικούς ρυθμούς στην έναρξη των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν θετικές εξελίξεις σχετικά με πιθανή εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Μικρή άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τους επενδυτές να αναμένουν ενδείξεις προόδου για μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι «πιθανότατα» μέσα στις επόμενες δύο ημέρες θα στείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την επιστολή με την οποία θα ανακοινώνει τους δασμούς που θα πρέπει να καταβάλουν οι ευρωπαϊκές χώρες για να κάνουν εξαγωγές στις ΗΠΑ.

Στις 11:00, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,25% στις 547,07 μονάδες, και ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 50 καταγράφει οριακή πτώση 0,63% στις 5.405 μονάδες. Οι μετοχές των εταιριών του αμυντικού κλάδου κατέγραψαν άνοδο 1,1% ενώ οι τράπεζες ήταν ενισχυμένες σχεδόν κατά 1%. Οι μετοχές ενέργειας σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 0,8%.

Στις επί μέρους ευρωπαϊκές αγορές ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 0,61% στις 24.343 μονάδες, και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,57% στις 7.811 μονάδες ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει οριακά κέρδη 0,20% στις 8.873 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη ενισχύεται κατά 1,33% στις 14.245 μονάδες ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο σημειώνει κέρδη 1,24% στις 40.676 μονάδες.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χάπι Viagra Pfizer
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Λευκού Οίκου - Pfizer για μείωση τιμών φαρμάκων στο Medicaid

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Pfizer μειώνει τις τιμές στα φάρμακά της για το Medicaid και θα δίνει νέα φάρμακα σε χαμηλές τιμές. Σε αντάλλαγμα, η εταιρεία εξαιρείται για 3 χρόνια από νέους δασμούς. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ολοκληρωτική μείωση στις τιμές φαρμάκων υπόσχεται ο πρόεδρος

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα μειώσει τις τιμές φαρμάκων έως και 100% ή περισσότερο, ενόψει ανακοίνωσης για συμφωνία με τη Pfizer, χωρίς να διευκρινίσει τον τρόπο εφαρμογής της μείωσης.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα απολύσω στρατιωτικούς που δε μου αρέσουν στο Κουάντικο

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θα συναντηθεί με τη στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι θα απολύσει όποιον δεν του αρέσει. Η συνάντηση γίνεται με αμερικανούς στρατηγούς και ναυάρχους σε στρατιωτική βάση κοντά στην Ουάσινγκτον.
Γάζα υπό βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Χαμάς έχει λίγες μέρες να απαντήσει στο σχέδιο για τη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως η Χαμάς έχει τρεις ή τέσσερις μέρες να απαντήσει στο ειρηνευτικό του σχέδιο για τη Γάζα, αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες. Σύμφωνα με τον ίδιο, Ισραηλινοί και Άραβες ηγέτες έχουν ήδη αποδεχτεί το σχέδιο.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο στηρίζει το σχέδιο Τραμπ για Γάζα, μιλά για Οδησσό-Μικολάιφ

Το Κρεμλίνο στηρίζει το ειρηνευτικό σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη Γάζα, εκφράζοντας ελπίδα πως θα δώσει τέλος στη σύγκρουση μετά την επίθεση της Χαμάς στη 7 Οκτωβρίου 2023, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του, Ντμίτρι Πεσκόφ.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις στο Ισραήλ: Διπλωματική αποτυχία για Ισραήλ το σχέδιο Τραμπ

Ο ισραηλινός υπουργός Μπεζαλέλ Σμότριχ χαρακτήρισε το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα «ηχηρή διπλωματική αποτυχία» και «ιστορικό λάθος», επισημαίνοντας πως αγνοεί τα διδάγματα της 7ης Οκτωβρίου και επαναφέρει τη λογική του Όσλο.