ΓΔ: 2279.55 6.29% Τζίρος: 409.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:50:41
Φωτο: Shutterstock

Διεύρυνση απωλειών για τις ευρωπαϊκές αγορές

Στο απόλυτο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές, με κανέναν κλάδο να μην εξαιρείται των ρευστοποιήσεων και τους επενδυτές να εμφανίζουν εκ νέου ενδείξεις πανικού.

Πτώση χωρίς τέλος για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ξεκινούν το β’ τρίμηνο του 2020 με ακόμη πιο αρνητικές διαθέσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο, κατά τη διάρκεια του οποίου σημείωσαν τις υψηλότερες απώλειές τους από το 2002.

Η αύξηση κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο οδηγεί τους επενδυτές στο συμπέρασμα ότι η οικονομική δραστηριότητα θα αργήσει αρκετά να αποκατασταθεί, γεγονός που σαφώς θα έχει κάτι παραπάνω από αρνητικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις. 

Παράλληλα αρχίζουν να ανακοινώνονται, από τους «επίσημους» φορείς και όχι από τους αναλυτές, εκτιμήσεις για βαθιά ύφεση αρκετών οικονομιών, με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών να παραδέχεται ότι η τρίτη ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης θα βρεθεί αντιμέτωπη με συρρίκνωση έως και 6% εντός του τρέχοντος έτους. 

Αρνητικά εξακολουθεί να επηρεάζει τις επενδυτικές διαθέσεις και η παραδοχή του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι θάνατοι στις ΗΠΑ, βάσει του καλού σεναρίου, μπορεί να ξεπεράσουν τις 250.000, ενώ υπενθυμίζεται ότι η επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων στη χώρα έχει παραταθεί έως και την 30η Απριλίου, καθώς είναι πλέον η περιοχή της υφηλίου με τα περισσότερα κρούσματα του ιού, ξεπερνώντας το αρνητικό ρεκόρ των Ιταλίας, Ισπανίας και Κίνας. 

«Βουτιά» άνω του 3% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600, με όλους τους κλαδικούς δείκτες να εμφανίζουν κάτι παραπάνω από ισχυρές απώλειες. Στο -3,5% διαμορφώνεται ο DAX 30, ενώ άνω του 4% διαμορφώνονται οι απώλειες για τον FTSE 100.

Την ίδια ώρα ισχυρά πτωτικά κινούνται και τα futures της Wall Street, με τις απώλειες να κινούνται από 2,9% έως 3,5%. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Άλμα άνω του 5% με ώθηση από τράπεζες στον απόηχο της εκεχειρίας

Στις 2.253,76 μονάδες βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης που σημειώνει άνοδο άνω του 5%, με την αξία των συναλλαγών να έχει ήδη ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. Στο 8% τα κέρδη των τραπεζών, ξεχωρίζουν Metlen, Coca Cola HBC, ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ και ΟΤΕ.
Αύξηση χρηματιστηρίου κέρδη
ΔΙΕΘΝΗ

Ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την κατάπαυση πυρός στο Ιράν

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός Ιράν-ΗΠΑ και το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, προκαλώντας πτώση των τιμών πετρελαίου. Η Φρανκφούρτη ενισχύθηκε σχεδόν 5%, το Παρίσι 3,7% και το Μιλάνο 3,9%.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ράλι στις αγορές μετά την εκεχειρία ΗΠΑ - Ιράν

Ράλι στις διεθνείς αγορές μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν για εκεχειρία, ενώ υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου. Αισιοδοξία και στο ΧΑ στον απόηχο της ανακοίνωσης του FTSE Russell για αναβάθμιση της Ελλάδας τον Σεπτέμβριο.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι σε ΧΑ και διεθνείς αγορές εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι διεθνείς αγορές, εν αναμονή της λήξης του τελεσίγραφου που έχει θέσει στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ. Υπεραποδίδει το ΧΑ με κέρδη 1,91% στις 2.158,75 μονάδες.