ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πινακίδα Wall Street
Πινακίδα Wall Street με φόντο την αμερικανική σημαία στη Νέα Υόρκη.

Μεγάλη πτώση στη Wall Street στη σκιά των νέων απειλών Τραμπ προς Fed

Βουτιά σημειώνει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά τις νέες επιθέσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά του επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης συνεχίζει και σήμερα την πτωτική πορεία του, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την εμπορική πολιτική αλλά και τις επαναλαμβανομένες επιθέσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ.

Γύρω στις 19.58, ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κατέγραφε μεγάλη πτώση -3,22%. 

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται επίσης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones (-2,77%) και ο σύνθετος δείκτης S&P 500 που υποχωρεί κατά -2,9%.

Οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στις αγορές αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενπ αξιωματούχοι του Τραμπ να μελετούν το αν ο πρόεδρος μπορεί να αποπέμψει τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ. 

Ο Τραμπ έχει επανέλθει με απειλές κατά του Πάουελ κατηγορώντας τον ότι καθυστερεί υπερβολικά να μειώσει τα επιτόκια.

Σε ανάρτησή του σήμερα στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ κάλεσε και πάλι τον Πάουελ να μειώσει τα επιτόκια «προληπτικά», λέγοντας ότι δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πληθωρισμός. «Με αυτά τα κόστη να κινούνται καθοδικά με τόσο ωραίο ρυθμό, ακριβώς όπως είχα προβλέψει, σχεδόν δεν μπορεί να υπάρξει πληθωρισμός, αλλά μπορεί να υπάρξει ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ της οικονομίας, εκτός αν ο Κύριος Πολύ Αργά, ένας μεγάλος αποτυχημένος, μειώσει τα επιτόκια, ΤΩΡΑ», σημείωσε ο Τραμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Χρηματιστηρίου Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

Τέσσερα χρόνια ανόδου: Υπεραπόδοση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι ταύροι κυριαρχούν στη Wall Street, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 118%. Την ίδια περίοδο, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει αποδώσει καλύτερα από μεγάλες αγορές του εξωτερικού.
Χρηματιστηριακή αγορά ανάλυση
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Επιφυλακτικότητα στις αγορές για Fed και πετρέλαιο

Οι αγορές παραμένουν επιφυλακτικές, με τις προσδοκίες για τα επιτόκια της Fed, τις ανησυχίες για την τεχνητή νοημοσύνη και τις υψηλές τιμές του πετρελαίου να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα.