ΓΔ: 2110.14 0.58% Τζίρος: 240.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
Φωτο; Shutterstock

Με στήριξη από την Coca-Cola HBC κρατά αντιστάσεις το Χρηματιστήριο

Παραμένει υψηλότερα από τις 1.700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Ξεχωρίζουν Coca-Cola HBC και Metlen με κέρδη άνω του 1%. Ράλι για Profile, ενισχυμένη η αξία των συναλλαγών.

Πτωτικά αλλά με πιο ήπιο ρυθμό σε σύγκριση με τις διεθνείς αγορές κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη μετοχή της Coca-Cola HBC να αποτελεί τη «θωράκισή» του, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται τίτλοι οι οποίοι έχουν σημαντική έκθεση στην αμερικανική αγορά. 

Η Ευρώπη δέχεται σημαντικές πιέσεις μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλλει δασμούς 20% στην ΕΕ και 25% στις εισαγωγές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, με τον Stoxx 600 να αποδυναμώνεται 1,36%, ενώ κάτι παραπάνω από ισχυρές είναι οι πιέσεις για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 2,85%. 

Ο Γενικός Δείκτης παρά το ξεκίνημα του με μεγάλη πτώση, με τις απώλειες του να φθάνουν έως και το -1,74%, σταδιακά άρχισε να περιορίζει τις πιέσεις και στις 11:53 βρίσκεται στο -0,16% και τις 1.706,10 μονάδες. Στα 55,7 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με 33 μετοχές να ενισχύονται, έναντι 59 που υποχωρούν. Πτώση 0,15% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,13% χαμηλότερα και ο τραπεζικός δείκτης κινείται στο -0,54%. 

Σταθεροποιητικές οι τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές, με μία ακόμη έκθεση - ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές τους, καθώς η Deutsche Bank προχώρησε σε μία ακόμη αναβάθμιση των τιμών - στόχων, ενώ εκτιμά ότι αποτελούν μία ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για τους επενδυτές. Κέρδη 0,13% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να υποχωρεί 1,58%, την Εθνική Τράπεζα να έχει πτώση 0,13%, την Πειραιώς στο -0,19% και την Optima Bank να κινείται 0,88% χαμηλότερα. 

Την καλύτερη πορεία στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ακολουθούν οι μετοχές των Coca-Cola HBC και Metlen με κέρδη 1,86% και 1,23% αντίστοιχα. Ανοδική πορεία και για τον ΟΤΕ με άνοδο 0,96%, ενώ πιέσεις και απώλειες 1,07% εμφανίζει ο ΟΠΑΠ, με τη ΔΕΗ να υποχωρεί 0,99%. Πτώση άνω του -1% εμφανίζουν οι τίτλοι των Aktor, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καιTitan. Απώλειες 0,90% για Motor Oil, μετά την ανακοίνωση υποχώρηση των κερδών της για το 2024. 

Ράλι για τη μετοχή της Profile στη μέση κεφαλαιοποίηση με κέρδη που ξεπερνούν το 4%, καθώς ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέες επενδύσεις και διεύρυνση των δραστηριοτήτων της. Κέρδη 1,9% για τον ΑΔΜΗΕ και 1% για την AustriaCard, ενώ αντίθετα απώλειες που ξεπερνούν το -1% εμφανίζουν οι ΕΧΑΕ, Ideal και Τεχνική Ολυμπιακή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

stocks, market, xrimatistiria, agores, xa
ΑΓΟΡΕΣ

FTSE Russell και εκεχειρία στη Γάζα έδωσαν νέα ώθηση στο Χρηματιστήριο

Νέα κέρδη +0,69% για τον Γενικό Δείκτη που έκλεισε στις 2.098,05 μονάδες με τις τράπεζες για άλλη μια συνεδρίαση να ξεχωρίζουν. Εντυπωσιακό ντεμπούτο των νέων μετοχών της Intralot με ρεκόρ συναλλαγών.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Μια ανάσα από 2.100 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, υψηλά 10ετίας για τράπεζες

Παρά την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τις τράπεζες βρίσκεται μια ανάσα από τις 2.100 μονάδες. Σε νέα υψηλά 10ετίας ο τραπεζικός δείκτης μετά την αναβάθμιση του ΧΑ από FTSE Russell.