Οι τάσεις που θα επικρατήσουν στις διεθνείς αγορές θα καθορίσουν, σε μεγάλο βαθμό και τις διαθέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή ήπια διόρθωσή του.
Σε διεθνές επίπεδο στις αγορές επικρατεί μία συγκρατημένη αισιοδοξία, αν και οι κινήσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντ. Τραμπ, μπορούν ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν αναστάτωση, όπως συνέβη στην αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς το αποθεματικό που δημιουργούν οι ΗΠΑ δεν ήταν αυτό που είχε υποσχεθεί προεκλογικά.
Στην εγχώρια αγορά σταθερά πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος των τραπεζικών μετοχών, όπου καταγράφηκε «έκρηξη» συναλλαγών με 870 εκατ. σε 4 συνεδριάσεις. Οι τοποθετήσεις των ξένων επενδυτών εντάσσονται στην ευρύτερη επενδυτική στροφή κεφαλαίων προς την Ευρώπη, με τοποθετήσεις σε ευρωπαϊκές μετοχές και με τις τραπεζικές μετοχές να είναι στο επίκεντρο.
Παράλληλα οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο DBRS αργά σήμερα το βράδυ, ο οποίος, πάντως, έχει, ήδη, δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα.
Μεικτές τάσεις υποδεικνύουν τα προθεσμιακά συμβόλαια για την Ευρώπη, με τον DAX να υποχωρεί άνω του -1%, ενώ αντίθετα ο FTSE 100 εμφανίζει έστω και οριακά κέρδη 0,07%,
Θετική πορεία για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,25%. Απώλειες κατέγραψε χθες το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τη δασμολογική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ. Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 427,51 μονάδων (–0,99%), στις 42.579,08 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 483,48 μονάδων (–2,61%), στις 18.069,26 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 104,11 μονάδων (–1,78%), στις 5.738,52 μονάδες.