ΓΔ: 2618.76 0.19% Τζίρος: 3.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:33:37
Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
Φωτο: Shutterstock

Σε τροχιά σταθεροποίησης με μετρημένη αξία συναλλαγών το Χρηματιστήριο

Πιέσεις και απώλειες άνω του -1% για Eurobank και Εθνική Τράπεζα. Ξεχωρίζουν ανοδικά αρκετές μετοχές, με κέρδη άνω του 1% για ΔΕΗ αλλά και Coca-Cola HBC.

Περιορισμένη αξία συναλλαγών και επιλεκτικές κινήσεις εκ μέρους των επενδυτών χαρακτηρίζουν τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η τελευταία πριν από τα Χριστούγεννα, με το ΧΑ να επιστρέφει σε ενεργό δράση την Παρασκευή 27/12. 

Μεικτές οι τάσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX να παραμένει σε αρνητική πορεία και να υποχωρεί 0,25%, ενώ πτωτικό γύρισμα καταγράφεται και στα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,11%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με θετικό πρόσημο τη συνεδρίαση,  έχασε προς στιγμή τον βηματισμό του για να υποχωρήσει έως και το χαμηλό ημέρας των 1.450,79 μονάδων (-0,12%), ενώ το υψηλό ημέρας ήταν στις 1.458,45 μονάδες (+0,41%) και πλέον στις 14:07 βρίσκεται στο +0,09% και τις 1.453,83 μονάδες. Στα 36 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με 60 μετοχές να ενισχύονται, έναντι 51 που υποχωρούν. Οριακές διακυμάνσεις στο -0,01% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,41% και τον τραπεζικό δείκτη να κινείται 0,86% χαμηλότερα. 

Αντιστροφή τάσεων και σημαντικές πιέσεις για τις μετοχές των Eurobank και Εθνικής Τράπεζας οι οποίες υποχωρούν 1,07% και 1,91% αντίστοιχα, ενώ πτώση 0,31% εμφανίζει η Πειραιώς, με την Alpha Bank να παραμένει με θετικό πρόσημο, έχοντας, όμως, περιορίσει τα αρχικά της κέρδη και ενισχύεται 0,63%. Κέρδη 0,96% για την Optima Bank, ενώ πτώση 0,30% εμφανίζει η Attica Bank και η Τράπεζα Κύπρου κινείται 0,22% χαμηλότερα. 

Η διαπραγμάτευση χωρίς το μέρισμα των 0,30 ευρώ ανά μετοχή οδηγεί τη Motor Oil σε πτώση 1,46%. Ισχυρά κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τον τίτλο της ΔΕΗ, μετά και την αναβάθμιση της τιμής - στόχου στα 17,90 ευρώ από τη JPMorgan. Κέρδη άνω του 1% έχουν οι μετοχές των Cenergy, Titan, Viohalco και Coca-Cola HBC. Πτώση 0,67% για τον ΟΤΕ, ενώ ο ΟΠΑΠ αποδυναμώνεται 0,51%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Norges Bank Investment
ΑΓΟΡΕΣ

Norges Bank Investment: Σε ποιές ελληνικές μετοχές «ποντάρει» 1,7 δισ. δολάρια

Το Norges Bank Investment, το μεγαλύτερο κρατικό fund στον κόσμο, έχει επενδύσει περί τα 1,7 δισ. δολάρια σε 33 ελληνικές μετοχές. Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Alpha βρίσκονται στην κορυφή των μεγαλύτερων θέσεών του.
Δείκτες χρηματιστήρια μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση στις 2.600 μονάδες, ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Συσσώρευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί οριακά κατά -0,03% και να διαμορφώνεται στις 2.613 μονάδες. Στο επίκεντρο HELLENiQ ENERGY και Εθνική, μετά τις νέες τιμές-στόχους από Goldman Sachs και Citi.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήρια: Οριακή πτώση 0,16% για τον Γενικό Δείκτη - Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Ήπιες απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.610,48 μονάδες, ενώ μικτή τάση επικρατεί στην Ευρώπη με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
ΑΓΟΡΕΣ

Η Jumbο αντεπιτίθεται. Με ποιους άσσους στο μανίκι έγραψε υψηλό 7 μηνών

Το τελευταίο διάστημα, η μετοχή άρχισε να ανακάμπτει όπως άρχισαν να ανακάμπτουν και οι πωλήσεις. Έτσι μετά και την ενημέρωση του Ιουλίου, η διοίκηση της Jumbo επιβεβαίωσε το στόχο για καθαρά κέρδη 310-320 εκατ. ευρώ.