ΓΔ: 2618.76 0.19% Τζίρος: 3.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:33:37
Φωτο: Shutterstock

Θετικές διαθέσεις για το ΧΑ με επιλεκτικές επενδυτικές τοποθετήσεις

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τη Viohalco, ενώ άνω του 1% κινούνται αρκετές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Καλύτερη εικόνα μεταξύ των τραπεζών για την Alpha Bank.

Με θετικές διαθέσεις αλλά με ξεκάθαρη διάθεση των επενδυτών να πραγματοποιήσουν πολύ συγκεκριμένες τοποθετήσεις κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη μία από τις δύο συνεδριάσεις που λαμβάνουν χώρα αυτήν την εβδομάδα. 

Η Ευρώπη κινείται με μεικτά πρόσημα, με τον DAX να κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,03%, ενώ ήπιες είναι οι διακυμάνσεις για τα περισσότερο κορυφαία χρηματιστήρια. Αντίθετα καλύτερη είναι η εικόνα για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,32%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με θετική διάθεση τη συνεδρίαση και στις 11:55 έχει άνοδο 0,36% στις 1.457,76 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 20,4 εκατ. ευρώ, ενώ 65 μετοχές ενισχύεται και 35 υποχωρούν. Κέρδη 0,39% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,49% υψηλότερα, ενώ ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στο +0,26%. 

Ξεχωρίζει μεταξύ των τραπεζικών μετοχών η Alpha Bank με κέρδη 1,23%, ενώ η Eurobank εμφανίζει άνοδο 0,13%, η Εθνική Τράπεζα κινείται 0,48% χαμηλότερα, ενώ η Πειραιώς βρίσκεται στο +0,75%. Ενίσχυση 0,96% για την Optima Bank, με την Attica Bank να κινείται σταθεροποιητικά, ενώ 0,22% χαμηλότερα κινείται η Τράπεζα Κύπρου. 

Πτώση άνω του -1% για τη Motor Oil, η οποία διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα των 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Την  καλύτερη εικόνα εμφανίζει η Viohalco με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ υψηλότερα του 1% κινούνται οι τίτλοι των Titan, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και Sarantis. Ενίσχυση 0,87% για την Coca-Cola HBC, ενώ ο ΟΤΕ υποχωρεί 0,67% και ο ΟΠΑΠ κινείται 0,32% χαμηλότερα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Norges Bank Investment
ΑΓΟΡΕΣ

Norges Bank Investment: Σε ποιές ελληνικές μετοχές «ποντάρει» 1,7 δισ. δολάρια

Το Norges Bank Investment, το μεγαλύτερο κρατικό fund στον κόσμο, έχει επενδύσει περί τα 1,7 δισ. δολάρια σε 33 ελληνικές μετοχές. Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Alpha βρίσκονται στην κορυφή των μεγαλύτερων θέσεών του.
Δείκτες χρηματιστήρια μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση στις 2.600 μονάδες, ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Συσσώρευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί οριακά κατά -0,03% και να διαμορφώνεται στις 2.613 μονάδες. Στο επίκεντρο HELLENiQ ENERGY και Εθνική, μετά τις νέες τιμές-στόχους από Goldman Sachs και Citi.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήρια: Οριακή πτώση 0,16% για τον Γενικό Δείκτη - Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Ήπιες απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.610,48 μονάδες, ενώ μικτή τάση επικρατεί στην Ευρώπη με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
ΑΓΟΡΕΣ

Η Jumbο αντεπιτίθεται. Με ποιους άσσους στο μανίκι έγραψε υψηλό 7 μηνών

Το τελευταίο διάστημα, η μετοχή άρχισε να ανακάμπτει όπως άρχισαν να ανακάμπτουν και οι πωλήσεις. Έτσι μετά και την ενημέρωση του Ιουλίου, η διοίκηση της Jumbo επιβεβαίωσε το στόχο για καθαρά κέρδη 310-320 εκατ. ευρώ.