ΓΔ: 2610.77 -0.11% Τζίρος: 98.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:45:37
Φωτο: Shutterstock

Σταθερά κυρίαρχοι οι πωλητές στο ΧΑ, με κατοχύρωση κερδών σε blue chips

Κίνδυνος απώλειας των 1.400 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, με σημαντικές πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές αλλά και αρκετά blue chips. Θετική πορεία για ΟΤΕ.

Σταθερά υπό πίεση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις περισσότερες μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση να δέχονται πιέσεις και αυτό παρά ένα μπαράζ θετικών εκθέσεων τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για τον τραπεζικό τομέα. 

Για τις τράπεζες τόσο η UBS όσο και η Euroxx με σημερινές τους εκθέσεις τονίζουν ότι συνεχίζουν να έχουν ιδιαίτερα θετικές προοπτικές, ενώ παράλληλα έχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα. Την ίδια ώρα η Bank of America, μετά τη χθεσινή θετική της έκθεση για τις τράπεζες, τονίζει σε νέο report της ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίζει να υπεραποδίδει έναντι του μέσου όρου της ευρωζώνης. Το «πακέτο» θετικών εκθέσεων κλείνει η Κομισιόν, η οποία εκτιμά ότι η ανάπτυξη φέτος θα φθάσει στο 2,1% και θα ενισχυθεί στο 2,3% για το 2025.

Στην Ευρώπη οι τάσεις είναι σταθεροποιητικές, με τον DAX να έχει οριακά κέρδη 0,01%, ενώ παραμένουν υπό πίεση τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,51%. 

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σταθερά σε πτωτική πορεία από το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με το χαμηλό ημέρας στις 1.403,23 μονάδες (-1%) και το υψηλό στις 1.414,59 μονάδες (-0,21%), ενώ στις 14:35 εμφανίζει απώλειες 0,93% στις 1.404,29 μονάδες. Στα 66,3 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με 75 μετοχές να υποχωρούν και 36 να ενισχύονται. Πτώση 0,91% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης να αποδυναμώνεται 1,13% και τον τραπεζικό δείκτη να κινείται 1,02% χαμηλότερα. 

Σταθερά υπό πίεση οι μετοχές των τραπεζών, καθώς παραμένουν ο κλάδος με τα μεγαλύτερα κέρδη από την αρχή του έτους, με την Alpha Bank να υποχωρεί 1,34%, τη Eurobank να βρίσκεται στο -0,20%, την Εθνική Τράπεζα να διολισθαίνει κατά 1,22% και την Πειραιώς να έχει πτώση 1,17%. Στο -2,31% η Optima Bank, με την Attica Bank να κινείται 29,8% χαμηλότερα, αν και η Moody's προχώρησε σε αναβάθμιση της αξιολόγησής της, ενώ η Τράπεζα Κύπρου έχει υποχώρηση 1,53%. 

Πτώση που ξεπερνά το -3% για τη Sarantis, ενώ υψηλότερα του -2% υποχωρεί η Ελλάκτωρ και άνω του -1% αποδυναμώνονται Aegean, ΔΕΗ, Coca-Cola HBCElvalHalcor, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Metlen και AutoHellas. Υποχώρηση 0,93% για τον ΟΠΑΠ, ενώ αντίθετα μεταξύ των λίγων μετοχών με θετικό πρόσημο καθώς ενισχύεται 0,74%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Norges Bank Investment
ΑΓΟΡΕΣ

Norges Bank Investment: Σε ποιές ελληνικές μετοχές «ποντάρει» 1,7 δισ. δολάρια

Το Norges Bank Investment, το μεγαλύτερο κρατικό fund στον κόσμο, έχει επενδύσει περί τα 1,7 δισ. δολάρια σε 33 ελληνικές μετοχές. Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Alpha βρίσκονται στην κορυφή των μεγαλύτερων θέσεών του.
Δείκτες χρηματιστήρια μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση στις 2.600 μονάδες, ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Συσσώρευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί οριακά κατά -0,03% και να διαμορφώνεται στις 2.613 μονάδες. Στο επίκεντρο HELLENiQ ENERGY και Εθνική, μετά τις νέες τιμές-στόχους από Goldman Sachs και Citi.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήρια: Οριακή πτώση 0,16% για τον Γενικό Δείκτη - Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Ήπιες απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.610,48 μονάδες, ενώ μικτή τάση επικρατεί στην Ευρώπη με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
ΑΓΟΡΕΣ

Η Jumbο αντεπιτίθεται. Με ποιους άσσους στο μανίκι έγραψε υψηλό 7 μηνών

Το τελευταίο διάστημα, η μετοχή άρχισε να ανακάμπτει όπως άρχισαν να ανακάμπτουν και οι πωλήσεις. Έτσι μετά και την ενημέρωση του Ιουλίου, η διοίκηση της Jumbo επιβεβαίωσε το στόχο για καθαρά κέρδη 310-320 εκατ. ευρώ.