Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές την τελευταία ημέρα της εβδομάδας καθώς τα πρόσημα εναλλάσσονται πολύ γρήγορα, σε μια προσπάθεια να ανακάμψουν από το τεχνολογικό sell off που προέρχεται από την Wall Street, ενώ όλα τα μάτια είναι στραμμένα στις ΗΠΑ που αναμένονται νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό και συγκεκριμένα τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) που αναμένεται να επηρεάσει και το χρονοδιάγραμμα για τις μειώσεις επιτοκίων.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 508,54 μονάδες. Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,09% στις 18.316,20 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,66% στις 7.475,92 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,83%.
Τα αυτοκίνητα ηγήθηκαν των απωλειών, με πτώση 1,2%, καθώς η γερμανική Mercedes Benz υποχώρησε κατά 2% μετά τη μείωση των προβλέψεων για το ετήσιο περιθώριο κέρδους της.
Οι εταιρείες αυτοκινήτων αναφέρουν μια σειρά αγώνων στα τελευταία αποτελέσματά τους, με τη Stellantis την Πέμπτη να καταγράφει μείωση 48% στα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου λόγω των ασθενέστερων πωλήσεων στις ΗΠΑ.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν κλείσει χαμηλότερα τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις εν μέσω μιας απότομης πτώσης των μετοχών τεχνολογίας, με τον Nasdaq της Wall Street να υποχωρεί περισσότερο από 3% αυτή την εβδομάδα.
Συνολικά, οι απώλειες του Stoxx έχουν μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο περιφερειακός δείκτης κατέγραψε τη χειρότερη επίδοσή του από τον Οκτώβριο.
Οι αγορές Ασίας - Ειρηνικού ανέκαμψαν σε μεγάλο βαθμό την Παρασκευή, καθώς ο γενικός πληθωρισμός του Τόκιο επιβραδύνθηκε ελαφρώς στο 2,2% τον Ιούλιο από 2,3% τον Μάιο. Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών σημείωναν άνοδο τις πρώτες πρωινές ώρες.