ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Στατιστικά μετοχών σε κόκκινο
Φωτο: Shutterstock

Συνεχίζονται οι πιέσεις στον Γενικό Δείκτη, μάχη για τις 1.440 μονάδες

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,70%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,55% και ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,38%.

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία υποχωρεί προς τις 1.440 μονάδες, εν μέσω πτωτικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών λίγο μετά τις 15:15, διαμορφώνεται στις 1.440,38 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,62%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 49,25 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,70%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,55% και ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,38%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+1,06%), της Elvalhalvor (+0,76%) και του ΟΠΑΠ (+0,58%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (-2,28%), της Τιτάν (-2,08%), της Aegean (-1,99%), της Jumbo (-1,73%) και της Eurobank (-1,65%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 1.505.655 και 1.420.482 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 6,88 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 3,32 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 36 μετοχές, 66 πτωτικά και 20 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αγροτικός Οίκος Σπύρου +10,00% και Minerva +5,08%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Sato -9,68% και Τρία 'Αλφα (κ) -9,30%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Βήμα σημειωτόν για τον Γενικό Δείκτη, 9η συνεδρίαση πάνω από τις 2.600 μονάδες

Οριακή υποχώρηση σήμερα με -0,02%. Σταθερά πάνω από τις 2.600 μονάδες παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη Motor Oil στο επίκεντρο λόγω MSCI και επιλεκτικές κινήσεις σε τράπεζες και blue chips.
Norges Bank Investment
ΑΓΟΡΕΣ

Norges Bank Investment: Σε ποιές ελληνικές μετοχές «ποντάρει» 1,7 δισ. δολάρια

Το Norges Bank Investment, το μεγαλύτερο κρατικό fund στον κόσμο, έχει επενδύσει περί τα 1,7 δισ. δολάρια σε 33 ελληνικές μετοχές. Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Alpha βρίσκονται στην κορυφή των μεγαλύτερων θέσεών του.