ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Συνεχίζεται η πίεση στον Γενικό Δείκτη, συμπόρευση με την Ευρώπη

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση -0,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό -0,63%, οριακά αρνητική η πορεία του τραπεζικού δείκτη που σημειώνει πτώση 0,03%. 

Συνεχίζονται οι πτωτικές τάσεις στις τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών λίγο μετά τις 13:24, διαμορφώνεται στις 1.451,24 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,51%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 44,41 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,46%, θετικά κινείται ο τραπεζικός δείκτης που σημειώνει άνοδο 0,05%

Θετικά κινούνται οι τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς. Αρνητικά κινείται η Eurobank.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+0,65%), του ΔΑΑ (+0,15%) και Πειραιώς (+0,32%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (-1,64%), της Μυτιληναίος (-1,69%), της Lamda Development (-2,01%) και της Aegean (-1%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank με 1.314.531 και 674.910 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 2,62 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 2,22 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 33 μετοχές, 63 πτωτικά και 19 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Επίλεκτος +9,38% και Νάκας +5,15%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ξυλεμπορία(π) -15,85% και Τρία 'Αλφα(κ) -9,30%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Βήμα σημειωτόν για τον Γενικό Δείκτη, 9η συνεδρίαση πάνω από τις 2.600 μονάδες

Οριακή υποχώρηση σήμερα με -0,02%. Σταθερά πάνω από τις 2.600 μονάδες παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη Motor Oil στο επίκεντρο λόγω MSCI και επιλεκτικές κινήσεις σε τράπεζες και blue chips.
Norges Bank Investment
ΑΓΟΡΕΣ

Norges Bank Investment: Σε ποιές ελληνικές μετοχές «ποντάρει» 1,7 δισ. δολάρια

Το Norges Bank Investment, το μεγαλύτερο κρατικό fund στον κόσμο, έχει επενδύσει περί τα 1,7 δισ. δολάρια σε 33 ελληνικές μετοχές. Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Alpha βρίσκονται στην κορυφή των μεγαλύτερων θέσεών του.