ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Σε πτωτική τροχιά το Χρηματιστήριο, μετά την ανοδική αντίδραση

Καλύτερη η εικόνα για τον Γενικό Δείκτη σε σύγκριση με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες. Διάθεση κατοχύρωσης κερδών στις τράπεζες, ξεχωρίζει ανοδικά η HelleniQ Energy.

Η αρνητική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών αλλά και η διάθεση για κατοχύρωση κερδών οδηγεί σε πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή ανοδική αντίδραση με προωθητική δύναμη τις τράπεζες. 

Οι ευρωαγορές υποχωρούν, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, δηλώσεων Λαγκάρντ για αυτοσυγκράτηση των μειώσεων επιτοκίων από την ΕΚΤ, αλλά και επανεξέταση των δεδομένων για τον β' γύρο των γαλλικών εκλογών. Πτώση 0,91% για τον DAX, με τον CAC 40 να αποδυναμώνεται 0,61%. Πτωτική πορεία και για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,35%. 

Σε πτωτική τροχιά από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος στις 11:39 εμφανίζει απώλειες 0,28% στις 1.416,89 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 9,4 εκατ. ευρώ, ενώ 43 μετοχές ενισχύονται, έναντι 52 που κινούνται με απώλειες. Πτώση 0,28% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης αποδυναμώνεται 0,34%. 

Διάθεση για μερική κατοχύρωση κερδών για τις τραπεζικές μετοχές, με την Alpha Bank να έχει πτώση 1,29%, τη Eurobank να έχει απώλειες 0,29%, την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 0,68%, την Πειραιώς να αποδυναμώνεται 0,53%, ενώ η Optima bank βρίσκεται στο 0,66%. Αποτέλεσμα ο τραπεζικός δείκτης να κινείται 0,62% χαμηλότερα. 

Ελάχιστες οι μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με θετικό πρόσημο, με τον ΟΠΑΠ να έχει άνοδο 0,47%, τον ΟΤΕ να έχει κέρδη 0,37%, ενώ η ΔΕΗ ενισχύεται 0,36%. Την καλύτερη εικόνα εμφανίζει η HelleniQ Energy με τα κέρδη της να ξεπερνούν το 1%. Πτώση 0,81% για την Coca-Cola HBC, ενώ αποδυνάμωση άνω του -2% για την ElvalHalcor, μετά το χθεσινό ράλι, ενώ άνω του -1% αποδυναμώνεται η Cenergy/ 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Η μεγάλη αναβάθμιση της αγοράς πλησιάζει, τι μπορεί να συμβεί στις 18 Σεπτεμβρίου

Η μεγάλη στιγμή της αναβάθμισης του ελληνικού Χρηματιστηρίου πλησιάζει και οι Ηλίας Ζαχαράκης και Μάνος Χατζηδάκης αναλύουν τι μπορεί να συμβεί μετά το rebalancing της 18ης Σεπτεμβρίου.
Ταύρος χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Οι τράπεζες έστειλαν τον Γενικό Δείκτη σε νέα υψηλά 17 ετών

Σε νέα υψηλά 17 ετών ο Γενικός Δείκτης που έκλεισε στις 2.726,49 μονάδες με άνοδο 1,07% και τζίρο πάνω από 327 εκατ. ευρώ. Αυξημένες οι ροές λόγω της επικείμενης αναβάθμισης, στήριξη από το κλίμα των διεθνών αγορών.
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Η άνοδος του πετρελαίου δοκιμάζει τις αγορές

Μικτή εικόνα στις διεθνείς αγορές, με τα futures σε Wall Street και Ευρώπη να κινούνται ανοδικά, ενώ οι ασιατικές αγορές υποχωρούν υπό την πίεση των υψηλών τιμών του πετρελαίου και των αποδόσεων των ομολόγων.