ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Προσπάθεια επιστροφής σε ήρεμη πορεία καταβάλλει το Χρηματιστήριο

Οριακές οι μεταβολές για τις περισσότερες μετοχές, με μεικτή εικόνα για τους τραπεζικούς δείκτες και αρκετά ήπια πορεία για την αξία των συναλλαγών.

Ήπιες μεταβολές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης για την εγχώρια αγορά, με τους επενδυτές να είναι αρκετά προσεκτικοί στις κινήσεις τους, διατηρώντας μία σχετικά συγκρατημένη στάση, με δεδομένο ότι απομένουν δύο -μαζί με τη σημερινή- συνεδριάσεις για το κλείσιμο του α' εξαμήνου. 

Σταθεροποιητικό είναι το κλίμα και στην Ευρώπη, με τον DAX να έχει κέρδη 0,19%, ενώ αντίθετα πτωτικά κινούνται τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει απώλειες 0,28%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ήπια μεταβολή τη συνεδρίαση και στις 11:45 βρίσκεται στο +0,03% στις 1.406,72 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 13,7 εκατ. ευρώ, ενώ 46 μετοχές ενισχύονται έναντι 54 που υποχωρούν. Άνοδος 0,07% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,54%. 

Στο -0,27% ο τραπεζικός δείκτης, με μεικτές τάσεις μεταξύ των μετοχών, καθώς η Alpha Bank ενισχύεται 0,89%, η Πειραιώς έχει κέρδη 1,43%, ενώ αντίθετα πτώση 1,49% εμφανίζει η Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 0,63% και την Optima bank να αποδυναμώνεται κατά 1,27%. 

Αρκετά μαζεμένες οι μεταβολές για τις περισσότερες μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με την Coca-Cola HBC να έχει κέρδη 0,37%, τον ΟΠΑΠ να υποχωρεί 0,20%, τον ΟΤΕ να ενισχύεται 0,36%, ενώ στο +0,09% κινείται η ΔΕΗ, με τον επικεφαλής της κ. Γ. Στάσση να τονίζει κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης ότι η εταιρεία θα διανείμει το 55% των καθαρών της κερδών ως μέρισμα το 2026. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ, επιστροφή αγοραστών και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

Ξεπέρασε τις 2.060 μονάδες ο Γενικός Δείκτης που συνεχίζει σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Τρ. Κύπρου, Aktor, Viohalco, ΟΤΕ, ΔΕΗ ενώ ξεχώρισε και Coca Cola HBC.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα «χρυσά» μερίσματα της Alpha Trust Aνδρομέδα από τα κέρδη στο ΧΑ

Για έβδομη χρονιά η Alpha Trust Ανδρομέδα ξεπερνά τη μέση μερισματική απόδοση του ΧΑ. Με τις δύο χρηματικές διανομές φέτος προσφέρει μερισματική απόδοση 8% έναντι περίπου 4% της αγοράς. Προβληματίζει το discount της μετοχής.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα κέρδη στο Χρηματιστήριο με τα blue chips στο επίκεντρο των αγοραστών

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.040,30 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,43%, με τις τράπεζες να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον. Κέρδη άνω του 5% για Elvalhalcor και πάνω από 3% για Helleniq Energy και Viohalco.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Σημάδια κόπωσης δείχνει ο Γενικός Δείκτης μετά το καλοκαιρινό ράλι

Ο Γενικός Δείκτης κινείται πέριξ των 2.000 μονάδων, με ενδείξεις κόπωσης μετά το καλοκαιρινό ράλι και το 15ετές υψηλό, ενώ η αγορά παρακολουθεί διεθνείς εξελίξεις. Γράφει ο Πέτρος Στεριώτης*