ΓΔ: 2065.42 0.18% Τζίρος: 875.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς
Φωτο: Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς

Πειραιώς: Έγκριση από τον SSM για διανομή μερίσματος 79 εκατ.

Το θέμα θα τεθεί στη Γενική Συνέλευση. Η διανομή του μερίσματος προς τους μετόχους της τράπεζας αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο 2024.

Έγκριση για διανομή μερίσματος 79 εκατ. ευρώ σε μετρητά στους μετόχους της έλαβε η Πειραιώς μετά από σχετική αίτηση που υπέβαλε στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών:

Η Piraeus Financial Holdings Α.Ε. («Πειραιώς» ή «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι σε συνέχεια σχετικής αίτησης που υπέβαλε στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό τον Απρίλιο 2024, έλαβε την απαραίτητη έγκριση για διανομή σε μετρητά ποσού 79 εκατ. στους μετόχους της Πειραιώς.

Σε συνέχεια λήψης της εποπτικής έγκρισης και υπό την αίρεση της έγκρισης διανομής από την Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου 2024, η διανομή προς τους μετόχους της Εταιρείας αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάστημα Πειραιώς τράπεζας
ESG

MSCI ESG: Η Πειραιώς αναβαθμίζεται σε «AAA» και ηγείται στη βιωσιμότητα

Η Τράπεζα Πειραιώς αναβαθμίστηκε στην κορυφαία βαθμίδα «AAA» του MSCI ESG, ξεχωρίζοντας παγκοσμίως για τις επιδόσεις της σε περιβάλλον, κοινωνία και διακυβέρνηση και ενισχύοντας ισχυρά το προφίλ βιωσιμότητάς της.
Ευάγγελος-Μυτιληναίος
ΑΓΟΡΕΣ

Metlen: Μπήκε σε ισχύ η μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών

Η μείωση μετοχικού κεφαλαίου δημιουργεί πρόσθετα διανεμόμενα αποθεματικά ύψους 1,43 δισ. ευρώ παρέχοντας στην Metlen μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την απόδοση αξίας στους μετόχους τα επόμενα χρόνια.