ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χρηματιστήριο και νομίσματα
Φώτο: Shutterstock

AS Company: Διανομή μερίσματος 0,17 ευρώ ανά μετοχή στις 16 Ιουλίου

Η AS Company μοιράζει μέρισμα 0,17 ευρώ ανά μετοχή, με αποκοπή στις 10/07 και καταβολή στις 16/07 μέσω Τράπεζας Πειραιώς. Δικαιούχοι οι εγγεγραμμένοι ως 11/07.

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,1713 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της AS Company S.A., η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου 2025. 

Το μέρισμα έχει προσαυξηθεί κατά το ποσό που αναλογεί στις 100.539 ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρία και δεν δικαιούνται απόδοσης.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (άρθρο 64 του ν. 4172/2013), το μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%, εκτός των περιπτώσεων όπου ισχύουν ειδικές διατάξεις για συγκεκριμένους μετόχους. Το καθαρό ποσό που θα εισπράξει κάθε μέτοχος διαμορφώνεται στα 0,1627 ευρώ ανά μετοχή.

Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος ορίστηκε η Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025, ημερομηνία κατά την οποία οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα. 

Δικαιούχοι της διανομής είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της AS Company στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), κατά την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025 (Record Date).

Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., που λειτουργεί ως πληρώτρια τράπεζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεόδωρος Τζούρος πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Τζούρος: Ελκυστική επενδυτική ευκαιρία για τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα

Η Ελλάδα παραμένει ελκυστική επενδυτική επιλογή, τόνισε ο Θοδωρής Τζούρος της Πειραιώς στο Delphi Paris Forum, υπογραμμίζοντας τη στενή επενδυτική συνεργασία με τη Γαλλία στους τομείς ενέργειας, υποδομών και χρηματοοικονομικών.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαθανάσης: Η Ελλάδα πρωτοπόρος στην απορρόφηση κονδυλίων ΕΕ

Ο Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης, τονίζοντας τη σημασία των μεταρρυθμίσεων και της στοχευμένης αξιοποίησης πόρων, με αύξηση επενδύσεων και νέες θέσεις εργασίας.
Σύγχρονη εργασία γραφείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένωση Ανωτάτων Στελεχών: Θέσεις για παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα

Η Ένωση Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων παρουσίασε στην Αθήνα τις θέσεις της για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας, με έμφαση σε ηγεσία, δεξιότητες, καινοτομία και σύγχρονη διοίκηση.
Σημαίες Ινδίας και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Ινδία: Οι νέοι δρόμοι συνεργασίας και πρόσβασης στην Ινδική αγορά

Η Ελλάδα ενισχύει τις σχέσεις της με την Ινδία, στοχεύοντας σε επενδύσεις και αύξηση εξαγωγών, με αφορμή και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Νέο Δελχί. Άνοιξαν απευθείας αεροπορικές συνδέσεις Αθήνα-Νέο Δελχί και Μουμπάι.
Λογότυπο Ernst & Young
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και EY στηρίζουν το GrowHive με mentoring

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η EY Ελλάδος υλοποίησαν κοινές δράσεις μέσω του GrowHive για την ενίσχυση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας φοιτητών και ερευνητών, με στήριξη από το Ταμείο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0».
Κατάστημα Public πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Public: Συλλυπητήρια για τον Γιώργο Γεράρδο και την ομάδα του Πλαισίου

Τα Public αποχαιρετούν τον Γιώργο Γεράρδο, σημειώνοντας ότι συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του σύγχρονου λιανεμπορίου στην Ελλάδα. Το ΔΣ, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι εκφράζουν συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους ανθρώπους του Πλαισίου.