ΓΔ: 2370.13 1.00% Τζίρος: 436.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:35
Φώτο: Shutterstock

Σε πτωτική πορεία οι ευρωπαϊκές αγορές

Με το βλέμμα στην μεταποίηση της ευρωζώνης οι επενδυτές των διεθνών αγορών που ανησυχούν από τα νέα κρούσματα κοροναϊού που εντείνουν τους φόβους για το παγκόσμιο εμπόριο.

Πτώση καταγράφουνοι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών με τις αγορές να αναμένουν την ανακοίνωση στοιχείων για τον μεταποιητικό τομέα της ευρωζώνης που θα δώσουν μια εικόνα για τις επιπτώσεις από τον κοροναϊό.

Η επιδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 2.000 άτομα μέχρι στιγμής και έχει πλήξει σημαντικά τη βιομηχανική δραστηριότητα στην Κίνα, προκαλώντας προβλήματα σε πολλές ευρωπαϊκές μεταποιητικές εταιρίες που προμηθεύουν αλλά και προμηθεύονται προϊόντα από έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της ΕΕ.

Στις 10:56 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,47% στις 428,16 μονάδεςκαι αναμένεται να καταγράψει οριακές απώλειες σε εβδομαδιαία βάση.

Στη Γερμανία ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες 0,23% στις 13.633 μονάδες , ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει τπώση 0,58% στις 7.393 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι χάνει 0,50% στις 6.031 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη σημειώνει απώλειες 0,28% στις 9.904 μονάδες, ενώ ο MIB στο Μιλάνο καταγράφει πτώση 0,76% στις 24.890 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αισιοδοξία για διατήρηση της ανόδου εν μέσω ανάκαμψης

Με αισιοδοξία για διατήρηση του ανοδικού μομέντουμ και πάνω από τις 2.350 μονάδες ξεκινά η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ, αξιοποιώντας τη σταθεροποίηση των αγορών και την ανάκαμψη χρυσού και ασημιού.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές με φόντο Fed, μέταλλα και τεχνολογία

Σε περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας, η Wall Street κινείται πτωτικά ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν κέρδη, με τους επενδυτές να μειώνουν ρίσκο εν μέσω βουτιάς σε μέταλλα και αβεβαιότητας για τη Fed.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χωρίς φρένο το Χρηματιστήριο: Νέα κέρδη 1,45%, «βλέπει» τις 2.400 μον. ο ΓΔ

Άνοδος 1,45 για Γενικό Δείκτη στις 2.347,23 μονάδες. Νέα μεγάλα κέρδη για τις τράπεζες. Ανοδικό ξέσπασμα για Metlen (+6,73%) που ξεχώρισε μετά από 3 μήνες συσσώρευσης, και μεγάλη ζήτηση για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κόντρα στις διεθνείς αγορές το ΧΑ, αβεβαιότητα εν αναμονή της Fed

Ανοδικά κινείται το ΧΑ, κόντρα στο κλίμα αβεβαιότητας στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις επικείμενες αποφάσεις της Fed. Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο, σε ιστορικά υψηλά ο χρυσός.