ΓΔ: 2018.67 -0.72% Τζίρος: 133.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:02:02
Φώτο: Shutterstock

Βουτιά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,8%, έχοντας κλείσει σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ χθες αφού η Κίνα ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας για να αντισταθμιστεί ο οικονομικός αντίκτυπος από τον ιό.

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς η προειδοποίηση για τα κέρδη από την εταιρία κατασκευής των iPhone, την Apple, προκάλεσε τριγμούς στον τεχνολογικό κλάδο, τονίζοντας τον αντίκτυπο από την επιδημία του κοροναϊού στην παγκόσμια ζήτηση και προσφορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,8% στις 10:03 ώρα Ελλάδας, έχοντας κλείσει σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ χθες αφού η Κίνα ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας για να αντισταθμιστεί ο οικονομικός αντίκτυπος από τον ιό.

Η μετοχή της Apple στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση άνω του 6%, ενώ αυτές των STMicroelectronics και Dialog Semiconductor, που προμηθεύουν εξαρτήματα στην Apple, σημείωσαν πτώση 4% και 4,9%, αντίστοιχα.

Ο γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης, που περιλαμβάνει πολλές εταιρίες τεχνολογίας, σημείωσε βουτιά 0,9% ενώ ο ευρωπαϊκός δείκτης των μετοχών τεχνολογίας σημείωσε πτώση 1,5%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,07% και διαμορφώνεται στα 1,0829 δολάρια.

Το ευρώ βρίσκεται στα 118,806 γεν, στο 0,8342 με τη στερλίνα και στο 1,0618 με το ελβετικό φράγκο. H ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,12% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 109,719 γεν. Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,18% και διαμορφώνεται στα 1,2977 δολάρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ, επιστροφή αγοραστών και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

Ξεπέρασε τις 2.060 μονάδες ο Γενικός Δείκτης που συνεχίζει σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Τρ. Κύπρου, Aktor, Viohalco, ΟΤΕ, ΔΕΗ ενώ ξεχώρισε και Coca Cola HBC.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

Η ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών δίνει ώθηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια άνοδο παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στην έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.022,25 μονάδες με άνοδο 0,24% και τζίρο 16,99 εκατ. ευρώ.