ΓΔ: 2300.01 0.87% Τζίρος: 144.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:11:43
Stock Market, metoxes, xrhmatisthrio, Athens Stock Exchange
Φωτο: Shutterstock

Σε σταθεροποιητική τροχιά παραμένει το ΧΑ, μετρημένες κινήσεις

Διατηρούνται οι μεγάλες πιέσεις για ElvalHalcor με πτώση που ξεπερνά το -5%, καλή εικόνα για Eurobank. «Μαζεμένη» η αξία των συναλλαγών, δεν χάνει την επαφή με τις 1.430 μονάδες ο Γεν. Δείκτης.

Παραμένει σε διαδικασία στάσης αναμονής και αρκετά ήπιων μεταβολών η αγορά, με δεδομένο ότι η προσοχή είναι φυσιολογικά στραμμένη στο τελικό αποτέλεσμα από το placement της Τράπεζας Πειραιώς. 

Η τεράστια ζήτηση είναι προεξοφλημένη και τα «στοιχήματα», πλέον, αφορούν το ακριβές ποσό της υπερκάλυψης, με το ΤΧΣ να προχωρά σε στενότερο εύρος τιμών για τη διεθνή προσφορά, που πλέον είναι μεταξύ 3,90 και 4 ευρώ έναντι 3,7 και 4 ευρώ πριν, τονίζοντας σε επίσημη ανακοίνωση ότι το ενδιαφέρον είναι κάτι παραπάνω από ισχυρό. 

Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να περιμένουν την κατάθεση του Τζερόμ Πάουελ και την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, με τον DAX να έχει οριακά κέρδη 0,01%. Σαφώς καλύτερη η εικόνα για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 στο +0,44%. 

Σε στενό εύρος διακύμανσης ο Γενικός Δείκτης, με το υψηλό ημέρας στις 1.433,42 μονάδες (+0,17%) και το χαμηλό στις 1.427,08 μονάδες (-0,27%), ενώ στις 14:31 βρίσκεται στο -0,11% και τις 1.429,43  μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 49,4 εκατ. ευρώ και 52 μετοχές να ενισχύονται έναντι 61 που υποχωρούν. Πτώση 0,03% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,17%. 

Με κέρδη 0,27% ο τραπεζικός δείκτης καθώς η Alpha Bank έχει άνοδο 0,40%, η Eurobank ενισχύεται 1,13%, η Εθνική Τράπεζα έχει κέρδη 0,17%, ενώ στο -0,96% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. Νέα ψήφος εμπιστοσύνης για τον τραπεζικό τομέα από τον οίκο Moody's, ο οποίος σε report του αναφέρει ότι η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών είναι ισχυρή και βιώσιμη. Η αγορά, επίσης, αναμένει τις αυριανές ανακοινώσεις μεγεθών από Alpha Bank και Eurobank

Παραμένουν οι ισχυρές πιέσεις για τον τίτλο της ElvalHalcor με πτώση που ξεπερνά το -5%, ενώ διατηρείται σε πτωτική πορεία και η Coca-Cola HBC με απώλειες 0,76%, με τον ΟΠΑΠ να αποδυναμώνεται 0,88%. Κέρδη 0,37% για τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ να κινείται 0,94% υψηλότερα, μετά την αναβάθμιση της τιμής - στόχο από τη Eurobank. στα 17,50 ευρώ. Πτώση που ξεπερνά το -1% για Cenergy και Ελλάκτωρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
MARKET MAKER

Turbo η ΔΕΗ, ΟΤΕ χωρίς άγχος, ο χρησμός της MSCI και η αφύπνιση της Ξυλεμπορία

Την Τρίτη η MSCI δίνει τον τόνο για την ελληνική αγορά, την ώρα που οι εξελίξεις, με τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες, η αύξηση κεφαλαίου της Trastor και η Τράπεζα Κύπρου μπαίνουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

«Αναταράξεις» στο ΧΑ σήμερα με -1,11% αλλά με κέρδη +4,18% η εβδομάδα

Πτωτικό κλίμα επικράτησε σήμερα στο Χρηματιστήριο, λόγω ρευστοποιήσεων κερδών μετά από τετραήμερη άνοδο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.280,09 μονάδες με πτώση 1,11%, ενώ εβδομαδιαία ενισχύθηκε κατά 4,18%.
ΤΙΤΑΝ-Τσιμέντο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι εξαγορές μεγαλώνουν την Titan, τρέχει η μετοχή με 11% σε 4 συνεδριάσεις

Οι εξαγορές σε ΗΠΑ, Τουρκία και Γαλλία ισχυροποιούν την Titan, βελτιώνουν τα μεγέθη της και προσθέτουν πάνω από 40 εκατ. ευρώ στα EBITDA. Ράλι της μετοχής σε τέσσερις συνεδριάσεις με άνοδο 11,3%.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Παρέμεινε σε ανοδική τροχιά το ΧΑ με +0,26% και αρκετή μεταβλητότητα

Με μικρή άνοδο 0,26% και κλείσιμο στις 2.305,74 μονάδες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με ήπιες μεταβολές εν μέσω διπλωματικών προσπαθειών για τη Μέση Ανατολή.