ΓΔ: 2102.61 -0.94% Τζίρος: 394.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Διατήρηση της στάσης αναμονής λόγω placement

«Μαζεύεται» μετά το ράλι η επενδυτική διάθεση για ανάληψη ρίσκου και στην Ευρώπη, ενώ στην εγχώρια αγορά πέραν του placement της Τρ. Πειραιώς, οι επενδυτές αναμένουν και ανακοινώσεις μεγεθών εισηγμένων.

Παραμονή σε στενό εύρος διακύμανσης, με διατήρηση της διάθεσης επιλεκτικών τοποθετήσεων αναμένουν οι αναλυτές για το Χρηματιστήριο Αθηνών, έως ότου ξεκινήσει το placement της Τρ. Πειραιώς, κίνηση που αναμένεται στις αρχές Μαρτίου, με αρκετά κεφάλαια να «κρατούν» ρευστότητα προκειμένου να συμμετάσχουν και να μην ρισκάρουν. 

Αυτή η εικόνα καταγράφηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της αγοράς, με τον Γενικό Δείκτη να κατορθώνει, μεν, να κλείσει με θετικό πρόσημο, αλλά η αξία των συναλλαγών προσγειώθηκε σημαντικά σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Το θετικό, βέβαια, πάντα είναι το ΧΑ βρίσκεται πάντα κάποιους νέους πρωταγωνιστές, ενώ οι όποιες διορθώσεις έχουν καταγραφεί είναι περιορισμένες και αναγκαίες, όπως έχει τονιστεί αρκετές φορές από τους αναλυτές. 

Κλίμα κόπωσης, μετά από την κατάκτηση νέων ιστορικών υψηλών για αρκετούς δείκτες, καταγράφεται και στις διεθνείς αγορές, ενώ εκ νέου εικόνα μέτριων διακυμάνσεων υποδεικνύουν τα ευρωπαϊκά futures με αυτά του DAX να υποχωρούν μόλις 0,02%. Ίδια εικόνα και για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,04%. 

Στη χθεσινή συνεδρίαση η αμερικανική αγορά κινήθηκε πτωτικά αλλά χωρίς υπερβολές, με τους αναλυτές να παραμένουν αισιόδοξοι για το μέλλον των χρηματιστηρίων, υποστηρίζοντας ότι οι θετικοί καταλύτες παραμένουν περισσότεροι σε σύγκριση με τους αρνητικούς. Πτώση 0,16% για τον Dow Jones στις 39.069,23 μονάδες, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,38% στις 5.069,53 μονάδες, ενώ απώλειες 0,13% εμφάνισε ο Nasdaq στις 15.976,25 μονάδες. 

«Τα προθεσμιακά συμβόλαια της Ευρώπης υποδεικνύουν πτωτικό άνοιγμα καθώς επικρατεί, πλέον, σκεπτικισμός για την ανθεκτικότητα του ράλι και εν αναμονή δέσμης μακροοικονομικών δεδομένων», αναφέρει στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Τα χαρτιά που είπαν όχι στην πτώση, ιστορικά υψηλά από Motor Oil και η ΕΝ.Α

Μια συνεδρίαση για γερά στομάχια, το μάζεμα στον πανικό, οι μετοχές που είπαν το «μέχρι εδώ», η Motor Oil σπάει τα κοντέρ, το εκπληκτικό ριμπάουντ της Metlen και οι αλλαγές στην Ενναλακτική Αγορά.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Γλίτωσε τα χειρότερα το Χρηματιστήριο, περιόρισε τις απώλειες στο 0,94%

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψε από τις μεγάλες αρχικές απώλειες και έκλεισε στις 2.102,61 μονάδες με πτώση 0,94%, σε συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας, με τις πετρελαϊκές μετοχές να ξεχωρίζουν θετικά, όπως το κατάφερε και η Metlen, παρά το αρνητικό ξεκίνημα.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαζεύονται» οι πρωινές απώλειες στο Χρηματιστήριο, αντίδραση πολλών μετοχών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών περιορίζει τις πρωινές απώλειες, με τον Γενικό Δείκτη στο -1,21%, ενώ στο άνοιγμα σημείωσε «βουτιά» άνω του -3%. Αγοραστική αντίδραση με επίκεντρο τα blue chips.
Χρηματιστήριο Μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Φορούν «κράνη» οι επενδυτές, φόβοι για μακρά σύγκρουση και μεγάλες επιπτώσεις

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για παρατεταμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, με το πετρέλαιο πάνω από τα 100 δολάρια. Πιέσεις στα χρηματιστήρια. Το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι κίνδυνοι για οικονομία, τράπεζες και τουρισμό.