ΓΔ: 1987.52 -1.30% Τζίρος: 445.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Συνεχίζει να υποαποδίδει έναντι της Ευρώπης το ΧΑ, στήριξη από Coca-Cola HBC

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για την Coca-Cola HBC, ενώ θετική πορεία ακολουθεί και η μετοχή του ΟΤΕ. Σχετικό μάζεμα των πιέσεων για τις τράπεζες.

Διατηρούνται οι πτωτικές τάσεις στην εγχώρια αγορά, με Coca-Cola HBC και ΟΤΕ να αποτελούν ανάχωμα στις πιέσεις και να διατηρούν τον Γενικό Δείκτη σε αρκετά στενό εύρος διακύμανσης. 

Καλύτερο το κλίμα στην Ευρώπη, με τους δείκτες να ενισχύουν τα κέρδη τους και τον Stoxx 600 να κατακτά νέα ιστορικά υψηλά και να ενισχύεται 0,55%. Θετικό γύρισμα και στα futures της Wall Street, με ήπιες μεταβολές και τον S&P 500 να ενισχύεται 0,02%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε πτωτικά τη συνεδρίαση, κατόρθωσε να καλύψει τις απώλειές του και έφθασε έως το υψηλό των 1.423,60 μονάδων (+0,31%), με το χαμηλό να είναι στις 1.410,89 μονάδων (-0,59%), ενώ στις 14:12 βρίσκεται στο -0,31% και τις 1.414,92 μονάδες. Στα 53,1 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με σταθερή την επικράτηση των πτωτικών μετοχών στις 77, έναντι 46 που κινούνται θετικά. Πτώση 0,23% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,87% χαμηλότερα. 

Πτώση 0,60% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank να υποχωρεί 0,78%, τη Eurobank να αποδυναμώνεται μόλις 0,08%, ενώ απώλειες 0,69% εμφανίζει η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς κινείται 1,21% χαμηλότερα. 

Σταθερός συμπαραστάτης της αγοράς η μετοχή της Coca-Cola HBC να ενισχύεται 1,35%, στον απόηχο των θετικών εταιρικών μεγεθών του 2023 αλλά και της πρόσφατης εξαγοράς στην Ιρλανδία. Σε θετική πορεία παραμένει και ο ΟΤΕ με κέρδη 0,78%, οποίος ανακοίνωσε ότι ξεκινά πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών 153 εκατ. ευρώ. Ανοδική κίνηση και για τον ΟΠΑΠ στο +0,62%, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται και η AutoHellas εμφανίζοντας άνοδο που ξεπερνά το 1%. Στον αντίποδα παραμένουν υπό πίεση οι μετοχές των Ελλάκτωρ και Sarantis με απώλειες που ξεπερνούν το -3%, ενώ άνω του -1% υποχωρούν Cenergy, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τη ΔΕΗ να αποδυναμώνεται 0,92%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Το μεγάλο «σκούπισμα» στο Χρηματιστήριο, με συναλλαγές 442 εκατ.

Εντυπωσιακό γύρισμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς μετά τη βουτιά -3,24% ενεργοποιήθηκαν ισχυρές αγοραστικές δυνάμεις οδηγώντας τον ΓΔ στο -1,30%. Οι διακυμάνσεις των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης (Πίνακας).
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βγήκε αντίδραση στα χαμηλά, με απώλειες -5,81% η εβδομάδα

Η βελτίωση του διεθνούς κλίματος και οι καλές τιμές που διαμορφώθηκαν για αρκετές μετοχές συνέβαλαν στη μείωση των απωλειών της αγοράς. Στις 1.987,52 μονάδες (-1,30%) έκλεισε ο ΓΔ ενώ έφτασε να χάνει πάνω από 3%. Άλμα συναλλαγών.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Σε ελεύθερη πτώση το Χρηματιστήριο με βαριές απώλειες σε όλο το ταμπλό

Sell off στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 1.960,26 μονάδες (-2,66%). Άνω του -4% οι απώλειες για τις τράπεζες. Ανάχωμα η Coca Cola HBC, αντιδρά ο ΟΠΑΠ και άλμα για την Ελλάκτωρ.
Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
ΑΓΟΡΕΣ

Ποιες μετοχές δέχθηκαν ισχυρότερες πιέσεις στις τέσσερις μέρες πτώσης του ΧΑ

Η υποχώρηση της αγοράς οφείλεται σύμφωνα με χρηματιστηριακά στελέχη, σε εσωτερικούς λόγους, όπως η πρόταση της Allwyn για τον ΟΠΑΠ, η πτώση της Metlen και η αλλαγή του κανονισμού για τις δημόσιες προτάσεις.
ΑΓΟΡΕΣ

Βαραίνει το κλίμα στο ΧΑ, τέταρτη ημέρα πτώσης με εκτεταμένες ρευστοποιήσεις

Απώλειες 1,57% σήμερα για το Γενικό Δείκτη και 2,41% για τον τραπεζικό. Ισχυρή πτώση και πάλι για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, προσπάθεια αντίδρασης στη Metlen. Αθροιστικές απώλειες 4,57% για το ΧΑ στο 4ήμερο.