ΓΔ: 2187.96 4.06% Τζίρος: 19.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:37:35
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ρευστοποιήσεων συνέχεια στο Χρηματιστήριο, αντίσταση από Coca-Cola HBC

Πιέσεις για τις περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με θετικό πρόσημο και κέρδη κοντά στο 1% η Coca-Cola HBC. Κατοχύρωση κερδών στις τράπεζες.

Με αρνητικό πρόσημο το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά με την Coca-Cola HBC να προσπαθεί να κρατήσει αντιστάσεις, κινείται η αγορά, με τους επενδυτές να συνεχίζουν την τακτική των στοχευμένων ρευστοποιήσεων και να διατηρούν στάση αναμονής. 

Το κλίμα σε Ευρώπη και Wall Street, μετά την κατάκτηση νέων ιστορικών υψηλών στις χθεσινές συνεδριάσεις, είναι σταθεροποιητικό, αλλά παραμένει ξεκάθαρα η διάθεση για ανάληψη ρίσκου, στον απόηχο ισχυρών εταιρικών μεγεθών αλλά και προσδοκιών για μειώσεις επιτοκίων, με τον DAX να υποχωρεί μόλις 0,03%, ενώ τα futures για τον S&P 500 αποδυναμώνονται 0,09%. 

Ο Γενικός Δείκτης από το ξεκίνημα της συνεδρίασης κινήθηκε αρνητικά και στις 11:53 εμφανίζει απώλειες 0,47% στις 1.412,56 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 25,7 εκατ. ευρώ, ενώ 69 μετοχές υποχωρούν έναντι 33 που ενισχύονται. Πτώση 0,45% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να βρίσκεται στο -0,72%. 

Απώλειες 0,92% για τον τραπεζικό δείκτη, με διατήρηση της διάθεσης για κατοχύρωση κερδών, με την Alpha Bank να υποχωρεί 0,69%, τη Eurobank να έχει πτώση 0,63%, την Εθνική Τράπεζα να αποδυναμώνεται 1,13% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 1,46% χαμηλότερα. Σταθερή η αναμονή των επενδυτών για το placement της Τρ. Πειραιώς, με πληροφορίες του Reuters να αναφέρουν σε χθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου ότι αυτό θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και να τονίζει ότι υπάρχουν υψηλές πιθανότητες τελικά το ΤΧΣ να δώσει το σύνολο των μετοχών του, ήτοι 27%. 

Ισχυρά μεγέθη για το 2023 αλλά και ανακοίνωση εξαγορών κρατά το θετικό momentum για τη μετοχή της Coca-Cola HBC που εμφανίζει κέρδη 0,97%, ενώ με θετικό πρόσημο και άνοδο 0,37% κινείται ο ΟΤΕ, ο οποίος ανακοίνωσε και την έναρξη προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 153 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει από τις 26/02/2024 έως και 21/01/2025. Με θετική εικόνα και ο ΟΠΑΠ στο +0,12%, ενώ την ανοδική τετράδα κλείνει η Quest με κέρδη 0,38%. Απώλειες που ξεπερνούν το -2% για Ελλάκτωρ και Sarantis, ενώ υψηλότερα του -1% υποχωρούν Cenergy, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ElvalHalcor και Motor Oil. Στο -0,75% κινείται η ΔΕΗ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Τα χαρτιά που είπαν όχι στην πτώση, ιστορικά υψηλά από Motor Oil και η ΕΝ.Α

Μια συνεδρίαση για γερά στομάχια, το μάζεμα στον πανικό, οι μετοχές που είπαν το «μέχρι εδώ», η Motor Oil σπάει τα κοντέρ, το εκπληκτικό ριμπάουντ της Metlen και οι αλλαγές στην Ενναλακτική Αγορά.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Γλίτωσε τα χειρότερα το Χρηματιστήριο, περιόρισε τις απώλειες στο 0,94%

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψε από τις μεγάλες αρχικές απώλειες και έκλεισε στις 2.102,61 μονάδες με πτώση 0,94%, σε συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας, με τις πετρελαϊκές μετοχές να ξεχωρίζουν θετικά, όπως το κατάφερε και η Metlen, παρά το αρνητικό ξεκίνημα.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαζεύονται» οι πρωινές απώλειες στο Χρηματιστήριο, αντίδραση πολλών μετοχών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών περιορίζει τις πρωινές απώλειες, με τον Γενικό Δείκτη στο -1,21%, ενώ στο άνοιγμα σημείωσε «βουτιά» άνω του -3%. Αγοραστική αντίδραση με επίκεντρο τα blue chips.
Χρηματιστήριο Μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Φορούν «κράνη» οι επενδυτές, φόβοι για μακρά σύγκρουση και μεγάλες επιπτώσεις

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για παρατεταμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, με το πετρέλαιο πάνω από τα 100 δολάρια. Πιέσεις στα χρηματιστήρια. Το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι κίνδυνοι για οικονομία, τράπεζες και τουρισμό.