ΓΔ: 2184.89 3.91% Τζίρος: 15.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:35:35
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Το κλίμα στις διεθνείς αγορές καθορίζει τις τάσεις

Η σημερινή αργία στη Wall Street αναμένεται ότι θα επηρεάσει και την εγχώρια αγορά όπως και τις ευρωπαϊκές, περιορίζοντας την αξία των συναλλαγών. Σταθερός στόχος για Γεν. Δείκτη η υπέρβαση των 1.410 μονάδων.

Η σημερινή αργία στη Wall Street, λόγω του εορτασμού της Ημέρας του Προέδρου, θα επηρεάσει αξία και όγκους συναλλαγών τόσο στις ευρωαγορές όσο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο συνεχίζει την προσπάθεια να σπάσει το επίπεδο των 1.410 μονάδων, που σε τεχνικό επίπεδο, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, θα το βοηθήσει ώστε να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. 

Η εβδομάδα είναι αρκετά γεμάτη, ενώ ξεχωρίζει η δημόσια εγγραφή για το εταιρικό ομόλογο ύψους 130 εκατ. ευρώ της Intralot. Η περίοδος εγγραφών θα λάβει χώρα μεταξύ 21 και 23 Φεβρουαρίου, ενώ το εύρος απόδοσης θα ανακοινωθεί στις 20 Φεβρουαρίου. Την Τέταρτη είναι προγραμματισμένη η τακτική δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων από τον ΟΔΔΗΧ, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα ανακοινώσει αποτελέσματα χρήσης ο ΟΤΕ

Παράλληλα το placement του ΤΧΣ για την Τράπεζα Πειραιώς εισέρχεται στην τελική του ευθεία, μετά και την ανακοίνωση των μεγεθών του 2023 από την τράπεζα αλλά και του νέου business plan. 

Σταθεροποιητικές οι διαθέσεις για τα προθεσμιακά συμβόλαια των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να εμφανίζει οριακή διακύμανση στο -0,01%, ενώ με θετικό βηματισμό κινείται ο FTSE 100 με κέρδη 0,13%, ενώ μόλις 0,06% υψηλότερα κινείται ο CAC 40

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 33 συνεδριάσεις που έχουν γίνει έως τώρα το νέο έτος, οι 23 είναι ανοδικές και οι δέκα πτωτικές, με τη μοναδική διόρθωση που ήταν πάνω από το 1% να είναι το -1,59% της 16ης Ιανουαρίου. Αυτό που μένει να δούμε λοιπόν είναι αν – μετά τη συσσώρευση και της προηγούμενης εβδομάδας που ήταν οριακά ανοδική για όλους τους δείκτες αλλά διορθωτική για το μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό – βγει εκτόνωση, είτε ανοδική, είτε πτωτική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Τα χαρτιά που είπαν όχι στην πτώση, ιστορικά υψηλά από Motor Oil και η ΕΝ.Α

Μια συνεδρίαση για γερά στομάχια, το μάζεμα στον πανικό, οι μετοχές που είπαν το «μέχρι εδώ», η Motor Oil σπάει τα κοντέρ, το εκπληκτικό ριμπάουντ της Metlen και οι αλλαγές στην Ενναλακτική Αγορά.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Γλίτωσε τα χειρότερα το Χρηματιστήριο, περιόρισε τις απώλειες στο 0,94%

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψε από τις μεγάλες αρχικές απώλειες και έκλεισε στις 2.102,61 μονάδες με πτώση 0,94%, σε συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας, με τις πετρελαϊκές μετοχές να ξεχωρίζουν θετικά, όπως το κατάφερε και η Metlen, παρά το αρνητικό ξεκίνημα.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαζεύονται» οι πρωινές απώλειες στο Χρηματιστήριο, αντίδραση πολλών μετοχών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών περιορίζει τις πρωινές απώλειες, με τον Γενικό Δείκτη στο -1,21%, ενώ στο άνοιγμα σημείωσε «βουτιά» άνω του -3%. Αγοραστική αντίδραση με επίκεντρο τα blue chips.
Χρηματιστήριο Μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Φορούν «κράνη» οι επενδυτές, φόβοι για μακρά σύγκρουση και μεγάλες επιπτώσεις

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για παρατεταμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, με το πετρέλαιο πάνω από τα 100 δολάρια. Πιέσεις στα χρηματιστήρια. Το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι κίνδυνοι για οικονομία, τράπεζες και τουρισμό.