ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Σταθεροποίηση για την Ευρώπη, παραμένουν στο επίκεντρο τα επιτόκια

Προσπάθεια να καλύψουν μέρος των απωλειών των προηγούμενων συνεδριάσεων στην Ευρώπη, με σημαντικό μερίδιο του ενδιαφέροντος να στρέφεται και στις ανακοινώσεις μεγεθών δ' τριμήνου.

Ήπια ανοδικές διαθέσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις σημαντικές ρευστοποιήσεις των προηγούμενων συνεδριάσεων, με την προσοχή να παραμένει στη νομισματική πολιτική αλλά να στρέφεται και στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών δ’ τριμήνου. 

Κέρδη μόλις 0,01% για τον Stoxx 600, με τον DAX να ενισχύεται 0,27%, τον FTSE 100 να έχει άνοδο 0,04% και τον CAC 40 να κινείται 0,40% υψηλότερα. Μεικτές οι τάσεις για την περιφέρεια, με τον FTSE MIB στο +0,33%, ενώ ο ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί 0,34%. 

Διαθέσεις σταθεροποίησης και στα futures της Wall Street, καθώς ο Dow Jones έχει πτώση 0,04%, ο S&P 500 έχει κέρδη 0,05% και ο Nasdaq ακολουθεί καλύτερη πορεία και κινείται 0,21% υψηλότερα. 

Με ένα μπαράζ δηλώσεων τόσο η Κριστίν Λαγκάρντ όσο και άλλα κορυφαία στελέχη της διοίκησης της ΕΚΤ έστειλαν το μήνυμα στις αγορές να περιμένουν την πρώτη μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο και όχι στις αρχές του β’ τριμήνου όπως είναι τα μέχρι σήμερα στοιχήματα. 

Ανοδική πορεία ακολουθεί η αγορά πετρελαίου, με το brent να έχει κέρδη 0,41% στα 78,21 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται 0,65% υψηλότερα στα 72,95 δολάρια. Ισχυρά ανοδική κίνηση για το φυσικό αέριο με άνοδο 2,1% στα 28,30 ευρώ. 

Θετική η εικόνα και για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να έχει κέρδη 0,24% στα 2.011,35 δολάρια, ενώ ο άργυρος έχει άνοδο 0,19% στα 22,7 δολάρια. 

Ήπια πτωτική κίνηση, μετά τη σταθερή διατήρησή του σε υψηλό 34 ετών για τον ιαπωνικό Nikkei με απώλειες 0,04%. Αντίθετα επιστροφή σε κερδοφόρα πορεία για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ με ενίσχυση 0,75%, ενώ 0,43% υψηλότερα κινήθηκε ο κινεζικός Shanghai Composite.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέα υψηλά 16 ετών το ΧΑ με τράπεζες και επιλεκτικές αγορές σε blue chips

Στις 2.219,59 μονάδες με άνοδο 0,59% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης δεχόμενος ώθηση από τις εκθέσεις των ξένων αναλυτών. Άλμα 8% για την μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και κέρδη που ξεπέρασαν το 2% για Εθνική και Aktor.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Οριακά ανοδικό άνοιγμα με στήριξη από τράπεζες και blue chips

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε το ΧΑ, σε γραμμή με την ήπια άνοδο στην Ευρώπη. Στις 11:00 ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 2.213,32 μονάδες (+0,11%), με συναλλαγές 22,35 εκατ. ευρώ. Τράπεζες και blue chips δίνουν στήριξη, με Εθνική, ΕΛΠΕ και Motor Oil σε άνοδο.