ΓΔ: 2167.81 3.10% Τζίρος: 195.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:29:35
Φωτο: Shutterstock

Με οδηγό τις τράπεζες το ΧΑ ακολουθεί την Ευρώπη σε ανοδική πορεία

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,68%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,34%, ο τραπεζικός δείκτης κινείται ανοδικά σε ποσοστό 1,42%.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά η οποία προσεγγίζει τα επίπεδα των 1.310 μονάδων, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.309,72 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,64%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 22,69 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,68%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,34%, ο τραπεζικός δείκτης κινείται ανοδικά σε ποσοστό 1,42%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor (+4,93%), της Viohalco (+2,17%), της Εθνικής (+2,66%) και της Σαράντης (+2,07%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,37%) και της Τερνα Ενεργειακή (-0,19%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 1.048.124 και 781.911 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 3,56 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 1,69 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 48 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Q&R +9,91% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου +9,38%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βιοτέρ -8,33% και Χαϊδεμένος -8,22%.

Την ίδια ώρα ανοδικά κινούνται οι αγορές και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να σημειώνει άνοδο 0,34% στις 476 μονάδες, μετά το χαμηλό τριών εβδομάδων που είχε καταγράψει στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά σε ποσοστό 0,31% στις 16,590  μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,4% στις 7,441 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,13% στις 7,692 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Τα χαρτιά που είπαν όχι στην πτώση, ιστορικά υψηλά από Motor Oil και η ΕΝ.Α

Μια συνεδρίαση για γερά στομάχια, το μάζεμα στον πανικό, οι μετοχές που είπαν το «μέχρι εδώ», η Motor Oil σπάει τα κοντέρ, το εκπληκτικό ριμπάουντ της Metlen και οι αλλαγές στην Ενναλακτική Αγορά.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Γλίτωσε τα χειρότερα το Χρηματιστήριο, περιόρισε τις απώλειες στο 0,94%

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψε από τις μεγάλες αρχικές απώλειες και έκλεισε στις 2.102,61 μονάδες με πτώση 0,94%, σε συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας, με τις πετρελαϊκές μετοχές να ξεχωρίζουν θετικά, όπως το κατάφερε και η Metlen, παρά το αρνητικό ξεκίνημα.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαζεύονται» οι πρωινές απώλειες στο Χρηματιστήριο, αντίδραση πολλών μετοχών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών περιορίζει τις πρωινές απώλειες, με τον Γενικό Δείκτη στο -1,21%, ενώ στο άνοιγμα σημείωσε «βουτιά» άνω του -3%. Αγοραστική αντίδραση με επίκεντρο τα blue chips.
Χρηματιστήριο Μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Φορούν «κράνη» οι επενδυτές, φόβοι για μακρά σύγκρουση και μεγάλες επιπτώσεις

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για παρατεταμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, με το πετρέλαιο πάνω από τα 100 δολάρια. Πιέσεις στα χρηματιστήρια. Το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι κίνδυνοι για οικονομία, τράπεζες και τουρισμό.