ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη

Χανιά: Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς την Παρασκευή 22/5 και από τις δύο εισόδους

Το φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 22 Μαΐου λόγω προβλεπόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ, για λόγους ασφάλειας επισκεπτών.

Το φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες την Παρασκευή 22 Μαΐου, τόσο από την είσοδο του Ξυλόσκαλου όσο και από εκείνη της Αγίας Ρουμέλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), η απόφαση ελήφθη μετά το επικαιροποιημένο προγνωστικό δελτίο της ΕΜΥ, το οποίο προβλέπει ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στην περιοχή. Συγκεκριμένα, αναμένονται βροχοπτώσεις έως 8 mm στο Ξυλόσκαλο, έως 10 mm στη Σαμαριά και έως 11 mm στην Αγία Ρουμέλη.

Καθώς οι προβλεπόμενες τιμές υπερβαίνουν τα εγκεκριμένα όρια λειτουργίας που έχει θέσει η αντιπεριφέρεια Χανίων, ο ΟΦΥΠΕΚΑ αποφάσισε το φαράγγι να παραμείνει κλειστό για λόγους ασφάλειας των επισκεπτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 64.000 επισκέπτες στο Φαράγγι Σαμαριάς το 2026 στα Χανιά

Συμπληρώνονται 100 ημέρες λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς για το 2026, με 64.000+ επισκέπτες και 90 μέρες προσβασιμότητας. Η λειτουργία γίνεται με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.
Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Κλειστό αύριο το φαράγγι της Σαμαριάς και από τις δύο εισόδους

Κλειστό θα παραμείνει το φαράγγι της Σαμαριάς αύριο, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026, λόγω ισχυρών ανέμων έως 9 μποφόρ και πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4), σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ.
Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει το 2026 ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, ανακοινώθηκε επισήμως

Ανοίγει αύριο, Τρίτη 19 Μαΐου, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς για το 2026, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης. Διαθέσιμη εφαρμογή nowcasting για έγκαιρη προειδοποίηση και διαθέσιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου στη διεθνή έκθεση Paris Randos Nature 2026

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου συμμετείχε με επιτυχία στη διεθνή έκθεση Paris Randos Nature 2026 στο Παρίσι, αφιερωμένη στην πεζοπορία και τον βιώσιμο τουρισμό, όπου η πεζοπορία παραμένει η δημοφιλέστερη δραστηριότητα στη Γαλλία.
Κατασκήνωση στη φύση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mountain Games 2026: Πεζοπορία, δράσεις και εργαστήρια για νέους στην Κύπρο

Τα Mountain Games 2026 συνεχίστηκαν με ποικίλες εκδηλώσεις στο Τρόοδος, όπως πεζοπορίες, πολιτιστικές δράσεις και νεανικά εργαστήρια. Στο γυμνάσιο Αγρού, το πρόγραμμα «Elevate Your Life» προώθησε την υγεία και τη δραστηριότητα στη φύση.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέθυμνο: Η γαλλική αγορά ενδιαφέρεται για αυθεντικές εμπειρίες και off season τουρισμό

Ισχυρό ενδιαφέρον της γαλλικής αγοράς για εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο Ρέθυμνο καταγράφηκε στην έκθεση IFTM Top Resa, με έμφαση στην αυθεντικότητα, τις δραστηριότητες εκτός high season και την κρητική γαστρονομία.