ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Στοκ νέα αυτοκίνητα
Φώτο: Shutterstock

Παρατείνεται ως 30/9 η προθεσμία για αιτήσεις στη δράση e-Astypalea

Παράταση έως 30/9/2026 για αιτήσεις και έως 30/9/2027 για ολοκλήρωση της δράσης «e-Astypalea», που επιδοτεί ηλεκτρικά οχήματα και την απόσυρση παλιών, με υποχρεωτική απόσυρση στα ταξί, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και η ημερομηνία ολοκλήρωσης της δράσης «e-Astypalea», που αφορά την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στο νησί της Αστυπάλαιας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη δράση ορίζεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2026, ενώ η ολοκλήρωση της δράσης, δηλαδή η καταβολή των ενισχύσεων, θα γίνει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2027. Τα αιτήματα καταβολής της ενίσχυσης θα γίνονται δεκτά μέχρι και τις 30 Απριλίου 2027.

Το πρόγραμμα «e-Astypalea» επιδοτεί την αγορά ή τη μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων από κατοίκους και επιχειρήσεις του νησιού, ενισχύοντας παράλληλα την προαιρετική απόσυρση παλαιών οχημάτων. Εξαίρεση αποτελούν τα ταξί, για τα οποία η απόσυρση είναι υποχρεωτική.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-astypalea.gov.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων λειτουργεί ήδη σχετικό help desk.

Η δράση «e-Astypalea» εντάσσεται στο εμβληματικό έργο «Αστυπάλαια – έξυπνο και αειφόρο νησί», το οποίο στοχεύει να καταστήσει την Αστυπάλαια πρότυπο νησί για την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάνος Μανουσάκης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Σε Δωδεκάνησα, Β. Αιγαίο και διασύνδεση με Ιταλία το 60% των επενδύσεων

Οι διασυνδέσεις Δωδεκανήσων, Βορείου Αιγαίου και Ελλάδας - Ιταλίας απορροφούν το 60% του επενδυτικού προγράμματος 6 δισ. ευρώ του ΑΔΜΗΕ έως το 2029. Σε χρόνο-ρεκόρ υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.
Μάνος ΔΕΔΔΗΕ πορτραίτο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το χρηματοδοτικό κενό 1,7 δισ. λόγω υποεπενδύσεων και οι ρευματοκλοπές

Ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας, η επιτάχυνση των επενδύσεων, η ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών και η αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών τα βασικά στοιχήματα για τον ΔΕΔΔΗΕ.
Λαμπτήρας και ηλιακά πάνελ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δρομολογείται η νομοθετική ρύθμιση για στήριξη μικρομεσαίων φωτοβολταϊκών

Στη Βουλή κατατίθεται τις επόμενες μέρες νομοθετική πρωτοβουλία για τη στήριξη των παραγωγών ηλεκτρικού ρεύματος από ΑΠΕ. Προχωρά με ταχείς ρυθμούς και η ανάπτυξη σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Ράντεφ: Στο επίκεντρο ενέργεια, άμυνα και υδάτινοι πόροι

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε στη Σόφια με τον νέο πρωθυπουργό της Βουλγαρίας. Οι δύο πλευρές τόνισαν την ενίσχυση της συνεργασίας σε ενέργεια, μεταφορές και διαχείριση υδάτων, επιδιώκοντας κοινά επωφελείς συμφωνίες.