Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ο καιρός το Σάββατο 14 Μαρτίου 2026 αναμένεται γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με παροδικές νεφώσεις σε δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τοπικές βροχές ή όμβροι θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά, στη δυτική Πελοπόννησο και στην Κρήτη.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά, φτάνοντας τους 16-18°C και τοπικά στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19°C.
Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 16°C.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται αίθριος καιρός, με νεφώσεις το μεσημέρι και πιθανότητα όμβρων στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2-3 μποφόρ και θερμοκρασία έως 18°C.
Στην ανατολική Ελλάδα, δηλαδή Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 18°C.
Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ στην Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 19°C. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις και θερμοκρασίες έως 19°C.
Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με βόρειους ανέμους 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 17°C, ενώ στη Θεσσαλονίκη αίθριος με λίγες νεφώσεις το απόγευμα και θερμοκρασία έως 15°C.
Πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2026, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με τοπικές βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί χωρίς αξιόλογη μεταβολή, φτάνοντας έως τους 19°C στη νότια νησιωτική χώρα.
Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, φτάνοντας έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.
Την Τρίτη 17 Μαρτίου, νεφώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές, κυρίως στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί 4-7 μποφόρ και η θερμοκρασία σταθερή.
Την Τετάρτη 18 Μαρτίου, οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες στα κεντρικά και νότια, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4-8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.
Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026, λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, με βόρειους ανέμους έως 8 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας.