ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας ADMIE
Υποδομές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στην Ελλάδα υπό καθαρό ουρανό.

Συμβουλές ΑΔΜΗΕ για το ασφαλές πέταγμα χαρταετών

Ο ΑΔΜΗΕ προειδοποιεί να μην πετάμε χαρταετούς κοντά σε πυλώνες, γραμμές υψηλής τάσης και υποσταθμούς λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας και διακοπών ρεύματος. Μην επιχειρείτε να ελευθερώσετε χαρταετό που μπλέχτηκε σε καλώδια.

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) προειδοποιεί τους πολίτες να αποφεύγουν την πτήση χαρταετών κοντά σε πυλώνες, γραμμές υψηλής τάσης ή υποσταθμούς. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τέτοιες ενέργειες ενέχουν σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και μπορεί να προκαλέσουν διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ευρύτερες περιοχές.

Όπως επισημαίνει ο Διαχειριστής, αν ένας χαρταετός μπλεχτεί σε καλώδια, οι πολίτες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιχειρήσουν να τον απελευθερώσουν τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.

Επιπλέον, δεν πρέπει να προσπαθήσουν να αναρριχηθούν σε πυλώνες υψηλής τάσης ή σε σημεία κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή τους.

Σε κάθε τέτοια περίπτωση, ο ΑΔΜΗΕ συνιστά την άμεση επικοινωνία με το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης σε συγκρούσεις στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο του 31χρονου επιλοχία Λίντορ Πόρατ σε μάχη στο νότιο Λίβανο, ενώ εννέα ακόμη στρατιώτες τραυματίστηκαν. Πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό μετά την πρόσφατη εκεχειρία.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος κύκλος έντασης στη Μέση Ανατολή: Βήματα μπρος-πίσω

Το Ιράν έκλεισε ξανά τα Στενά του Ορμούζ, μια μέρα αφού τα είχε ανοίξει, ως αντίποινα στον αμερικανικό αποκλεισμό λιμανιών. Η Τεχεράνη ανέφερε ότι οι δύο πλευρές απέχουν ακόμα από συμφωνία, ενώ η εκεχειρία λήγει σε τρεις μέρες.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πρόοδος με τις ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις, αλλά μια συμφωνία αργεί

Ο Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ δήλωσε πως υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ, αλλά παραμένουν σημαντικές διαφωνίες και η συμφωνία αργεί. Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν στις 11-12 Απριλίου στο Ισλαμαμπάντ.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Απερίφραστη καταδίκη Γκουτέρες για θάνατο γάλλου κυανόκρανου στον Λίβανο

Ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε έντονα την ενέδρα στον Λίβανο που κόστισε τη ζωή σε Γάλλο κυανόκρανο και τραυμάτισε τρεις. Η επίθεση, σύμφωνα με την UNIFIL, αποδίδεται σε μέλη της Χεζμπολάχ.