ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μηχανισμός ανακύκλωσης απορριμμάτων

ΒΕΑ: Έναρξη υποβολής ετήσιων Εκθέσεων Αποβλήτων

Από 11/2 αρχίζει η υποβολή εκθέσεων αποβλήτων για το 2025 μέσω ΗΜΑ και ΗΜΑΤ. Προθεσμία έως 11/5/2026. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών ενημερώνει ότι η διαδικασία προάγει διαφάνεια και ορθή διαχείριση αποβλήτων.

Ξεκινά την Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, η διαδικτυακή υποβολή των ετήσιων εκθέσεων αποβλήτων για το έτος αναφοράς 2025 μέσω της πλατφόρμας του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ). Παράλληλα, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν εκθέσεις για τα απόβλητα τροφίμων μέσω του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ).

Σύμφωνα με ανάρτηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στόχος είναι η έγκαιρη ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Η προθεσμία για την υποβολή των εκθέσεων ορίζεται στους τρεις μήνες, με καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2026. Το ηλεκτρονικό σύστημα εξασφαλίζει διαφάνεια, ορθή διαχείριση αποβλήτων και στηρίζει την περιβαλλοντική πολιτική της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν τις αντίστοιχες πλατφόρμες ΗΜΑ και ΗΜΑΤ για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες υποβολής και τις απαιτούμενες πληροφορίες.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια για αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και διαχείριση των αποβλήτων, ενισχύοντας τόσο τη βιώσιμη ανάπτυξη όσο και τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΕΑ: Ικανοποίηση για τις 120 δόσεις και την ένταξη οφειλών του 2024 στη ρύθμιση

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας εκφράζει ικανοποίηση για τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις και την ένταξη των χρεών του 2024, ζητώντας παράλληλα βιώσιμο πλαίσιο αποπληρωμής για μικρές επιχειρήσεις εν μέσω διαδοχικών κρίσεων.
Επενδύσεις επιχείρησης κέρδη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προτάσεις ΒΕΑ στον πρωθυπουργό για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων ενόψει ΔΕΘ

Συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη μικρών επιχειρήσεων και βιοτεχνιών υπέβαλε το ΒΕΑ στον πρωθυπουργό, ζητώντας φορολογικές ελαφρύνσεις, νέο ταμείο, μείωση εισφορών και στήριξη στο ενεργειακό κόστος, ενόψει της ΔΕΘ.
μπουλντόζα σε απόβλητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

41χρονος συνελήφθη στον Κορυδαλλό για παράνομη ρίψη αποβλήτων

Αστυνομικοί συνέλαβαν 41χρονο στον Κορυδαλλό για παράνομη απόρριψη στερεών αποβλήτων, αφού τον εντόπισαν να πετά σακούλες με απόβλητα. Οδηγήθηκε στο τμήμα και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΕΒΥ: Αίτημα για θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης γυαλιού

ΕΒΕΕ και ΠΟΕΒΥ τόνισαν την ανάγκη θεσμικού πλαισίου για ολιστική διαχείριση γυαλιού, καθώς λείπει ένα οργανωμένο σύστημα ανάκτησης, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες να καταλήγουν στα απορρίμματα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φάρσα τα τηλεφωνήματα για βόμβες σε Γαλλικό προξενείο και πρεσβείες

Φάρσα αποδείχθηκαν οι απειλές για βόμβες σε προξενείο Γαλλίας, πρεσβεία Αιγύπτου, ΕΒΕΑ και ΒΕΑ το πρωί της Παρασκευής. Οι έλεγχοι της αστυνομίας στα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας δεν εντόπισαν τίποτα ύποπτο.