ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
γραμμή μετρό Αθήνας
Άφιξη συρμού μετρό σε σταθμό της Αθήνας με επιβάτες στην αποβάθρα.

Μετρό: Κλείνουν νωρίτερα Συγγρού Φιξ, Νέος Κόσμος, Άγιος Ιωάννης έως 21/2

Σε εξέλιξη τα έργα αλλαγής σιδηροτροχιών και εγκατάστασης 5G στο Μετρό. Από 11/1 έως 21/2, Κυριακή-Πέμπτη, οι σταθμοί «Συγγρού Φιξ», «Νέος Κόσμος» και «Άγιος Ιωάννης» στη Γραμμή 2 κλείνουν στις 21:40.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών και η εγκατάσταση δικτύου 5G στο Μετρό της Αθήνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα «Δάφνη - Νέος Κόσμος», οι εργασίες συνεχίζονται στο τμήμα «Συγγρού Φιξ - Νέος Κόσμος - Άγιος Ιωάννης».

Στο συγκεκριμένο τμήμα, από Κυριακή έως Πέμπτη, οι σταθμοί «Συγγρού Φιξ», «Νέος Κόσμος» και «Άγιος Ιωάννης» θα κλείνουν στις 21:40, δηλαδή 2,5 ώρες νωρίτερα από τη συνήθη λήξη λειτουργίας. Οι εργασίες θα διαρκέσουν από την Κυριακή 11 Ιανουαρίου έως και τις 21 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία στη Γραμμή 2 «Ανθούπολη - Ελληνικό» θα διεξάγεται στα τμήματα «Ανθούπολη - Ακρόπολη» και «Ελληνικό - Δάφνη». Οι τελευταίοι συρμοί πριν το κλείσιμο των σταθμών θα αναχωρούν σύμφωνα με συγκεκριμένο πρόγραμμα, ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβάτες.

Για την εξυπηρέτηση του κοινού στο τμήμα «Συγγρού Φιξ - Νέος Κόσμος - Άγιος Ιωάννης», ο ΟΑΣΑ δρομολογεί προσωρινά τη λεωφορειακή γραμμή Χ10 «Σύνταγμα - Σταθμός Δάφνη». Η γραμμή αυτή θα καλύπτει τους κλειστούς σταθμούς με αφετηρία την οδό Αμαλίας, στη στάση «Ζάππειο».

Η λεωφορειακή γραμμή Χ10 θα πραγματοποιεί στάσεις σε καίρια σημεία, τόσο στη διαδρομή προς «Σταθμό Δάφνη» όσο και προς «Σύνταγμα», διευκολύνοντας τη μετακίνηση των επιβατών κατά τις ώρες των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ενισχύονται τα δρομολόγια της Γραμμής 6 του ΤΡΑΜ στο τμήμα Σύνταγμα - Νέος Κόσμος από τις 21:30 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Η ΣΤΑΣΥ τονίζει πως οι προσωρινές ρυθμίσεις κρίνονται αναγκαίες για την υλοποίηση των σημαντικών έργων, τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση των καθημερινών μετακινήσεων των πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστός σταθμός μετρό
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αλλαγές στη Γραμμή 2 του Μετρό: Ποιοι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα την Κυριακή

Από 15 έως 23 Μαρτίου, οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα (Γρ.2) και Ακρόπολη θα κλείνουν στις 21:40 λόγω εργασιών στη Γραμμή 2 του Μετρό. Οι σταθμοί Ομόνοια (Γρ.1) και Σύνταγμα (Γρ.3) θα λειτουργούν κανονικά.
Σταθμός Μετρό Αθήνας
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αλλαγές στη Γραμμή 2 του Μετρό λόγω έργων: Ποιοι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα

Συνεχίζονται τα έργα στο Μετρό της Αθήνας για αντικατάσταση σιδηροτροχιών και εγκατάσταση 5G, με προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη νύχτα στο τμήμα Ομόνοια-Πανεπιστήμιο. Οι δύο σταθμοί θα κλείνουν από τις 21:40 έως αρχές Απριλίου.
Τρένο ΟΣΕ σταθμός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας Αθήνα - Άγιοι Ανάργυροι λόγω πυρκαγιάς

Η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα Αθήνα-Άγιοι Ανάργυροι διεκόπη από τις 06:10 λόγω πυρκαγιάς κοντά στις γραμμές. Αναμένονται καθυστερήσεις, ενώ η αμαξοστοιχία IC 50 παραμένει στον σταθμό Αθήνας.