ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
γραμμή μετρό Αθήνας
Άφιξη συρμού μετρό σε σταθμό της Αθήνας με επιβάτες στην αποβάθρα.

Μετρό: Κλείνουν νωρίτερα Συγγρού Φιξ, Νέος Κόσμος, Άγιος Ιωάννης έως 21/2

Σε εξέλιξη τα έργα αλλαγής σιδηροτροχιών και εγκατάστασης 5G στο Μετρό. Από 11/1 έως 21/2, Κυριακή-Πέμπτη, οι σταθμοί «Συγγρού Φιξ», «Νέος Κόσμος» και «Άγιος Ιωάννης» στη Γραμμή 2 κλείνουν στις 21:40.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών και η εγκατάσταση δικτύου 5G στο Μετρό της Αθήνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα «Δάφνη - Νέος Κόσμος», οι εργασίες συνεχίζονται στο τμήμα «Συγγρού Φιξ - Νέος Κόσμος - Άγιος Ιωάννης».

Στο συγκεκριμένο τμήμα, από Κυριακή έως Πέμπτη, οι σταθμοί «Συγγρού Φιξ», «Νέος Κόσμος» και «Άγιος Ιωάννης» θα κλείνουν στις 21:40, δηλαδή 2,5 ώρες νωρίτερα από τη συνήθη λήξη λειτουργίας. Οι εργασίες θα διαρκέσουν από την Κυριακή 11 Ιανουαρίου έως και τις 21 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία στη Γραμμή 2 «Ανθούπολη - Ελληνικό» θα διεξάγεται στα τμήματα «Ανθούπολη - Ακρόπολη» και «Ελληνικό - Δάφνη». Οι τελευταίοι συρμοί πριν το κλείσιμο των σταθμών θα αναχωρούν σύμφωνα με συγκεκριμένο πρόγραμμα, ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβάτες.

Για την εξυπηρέτηση του κοινού στο τμήμα «Συγγρού Φιξ - Νέος Κόσμος - Άγιος Ιωάννης», ο ΟΑΣΑ δρομολογεί προσωρινά τη λεωφορειακή γραμμή Χ10 «Σύνταγμα - Σταθμός Δάφνη». Η γραμμή αυτή θα καλύπτει τους κλειστούς σταθμούς με αφετηρία την οδό Αμαλίας, στη στάση «Ζάππειο».

Η λεωφορειακή γραμμή Χ10 θα πραγματοποιεί στάσεις σε καίρια σημεία, τόσο στη διαδρομή προς «Σταθμό Δάφνη» όσο και προς «Σύνταγμα», διευκολύνοντας τη μετακίνηση των επιβατών κατά τις ώρες των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ενισχύονται τα δρομολόγια της Γραμμής 6 του ΤΡΑΜ στο τμήμα Σύνταγμα - Νέος Κόσμος από τις 21:30 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Η ΣΤΑΣΥ τονίζει πως οι προσωρινές ρυθμίσεις κρίνονται αναγκαίες για την υλοποίηση των σημαντικών έργων, τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση των καθημερινών μετακινήσεων των πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαμαρτυρία αγροτών Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές αλλαγές αύριο στην Αθήνα λόγω κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026, λόγω κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας και βασικούς δρόμους. Συνιστάται στους οδηγούς να αποφεύγουν το κέντρο και να ακολουθούν οδηγίες τροχονόμων.
Διατρητικό μηχάνημα σήραγγας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η διαδρομή του μετροπόντικα «Αθηνά» για τη γραμμή 4 του Μετρό

Ο Υπουργός Υποδομών Χρίστος Δήμας χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα, καθώς ο μετροπόντικας «Αθηνά» ολοκλήρωσε την πρώτη μεγάλη σήραγγα για τη Γραμμή 4 του Μετρό, σε μια συμβολική τελετή γεμάτη ενθουσιασμό στον Ευαγγελισμό.
Επιχειρηματίας σε συνομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κ. Γκίλφοϊλ με τον Υπουργό Μεταφορών Χρ. Δήμα

Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών Χρίστο Δήμα και συζήτησαν τις εξελίξεις στις μεταφορές και τις επενδύσεις που θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες, δημιουργώντας νέες δουλειές.
Αττική Οδός ανισόπεδος κόμβος
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αλλαγές στην κυκλοφορία στη λεωφόρο Ποσειδώνος στις 4 & 5 Φεβρουαρίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στη λεωφόρο Ποσειδώνος στις 4-5 Φεβρουαρίου, μεταξύ 10:00-15:00, λόγω έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, με διακοπές στη δεξιά λωρίδα και στη ΛΕΑ, και στα δύο ρεύματα.