ΓΔ: 2682.22 1.60% Τζίρος: 187.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:34:36
γραμμή μετρό Αθήνας
Άφιξη συρμού μετρό σε σταθμό της Αθήνας με επιβάτες στην αποβάθρα.

Μετρό: Κλείνουν νωρίτερα Συγγρού Φιξ, Νέος Κόσμος, Άγιος Ιωάννης έως 21/2

Σε εξέλιξη τα έργα αλλαγής σιδηροτροχιών και εγκατάστασης 5G στο Μετρό. Από 11/1 έως 21/2, Κυριακή-Πέμπτη, οι σταθμοί «Συγγρού Φιξ», «Νέος Κόσμος» και «Άγιος Ιωάννης» στη Γραμμή 2 κλείνουν στις 21:40.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών και η εγκατάσταση δικτύου 5G στο Μετρό της Αθήνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα «Δάφνη - Νέος Κόσμος», οι εργασίες συνεχίζονται στο τμήμα «Συγγρού Φιξ - Νέος Κόσμος - Άγιος Ιωάννης».

Στο συγκεκριμένο τμήμα, από Κυριακή έως Πέμπτη, οι σταθμοί «Συγγρού Φιξ», «Νέος Κόσμος» και «Άγιος Ιωάννης» θα κλείνουν στις 21:40, δηλαδή 2,5 ώρες νωρίτερα από τη συνήθη λήξη λειτουργίας. Οι εργασίες θα διαρκέσουν από την Κυριακή 11 Ιανουαρίου έως και τις 21 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία στη Γραμμή 2 «Ανθούπολη - Ελληνικό» θα διεξάγεται στα τμήματα «Ανθούπολη - Ακρόπολη» και «Ελληνικό - Δάφνη». Οι τελευταίοι συρμοί πριν το κλείσιμο των σταθμών θα αναχωρούν σύμφωνα με συγκεκριμένο πρόγραμμα, ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβάτες.

Για την εξυπηρέτηση του κοινού στο τμήμα «Συγγρού Φιξ - Νέος Κόσμος - Άγιος Ιωάννης», ο ΟΑΣΑ δρομολογεί προσωρινά τη λεωφορειακή γραμμή Χ10 «Σύνταγμα - Σταθμός Δάφνη». Η γραμμή αυτή θα καλύπτει τους κλειστούς σταθμούς με αφετηρία την οδό Αμαλίας, στη στάση «Ζάππειο».

Η λεωφορειακή γραμμή Χ10 θα πραγματοποιεί στάσεις σε καίρια σημεία, τόσο στη διαδρομή προς «Σταθμό Δάφνη» όσο και προς «Σύνταγμα», διευκολύνοντας τη μετακίνηση των επιβατών κατά τις ώρες των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ενισχύονται τα δρομολόγια της Γραμμής 6 του ΤΡΑΜ στο τμήμα Σύνταγμα - Νέος Κόσμος από τις 21:30 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Η ΣΤΑΣΥ τονίζει πως οι προσωρινές ρυθμίσεις κρίνονται αναγκαίες για την υλοποίηση των σημαντικών έργων, τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση των καθημερινών μετακινήσεων των πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστός σταθμός μετρό
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αλλαγές στη Γραμμή 2 του Μετρό: Ποιοι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα την Κυριακή

Από 15 έως 23 Μαρτίου, οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα (Γρ.2) και Ακρόπολη θα κλείνουν στις 21:40 λόγω εργασιών στη Γραμμή 2 του Μετρό. Οι σταθμοί Ομόνοια (Γρ.1) και Σύνταγμα (Γρ.3) θα λειτουργούν κανονικά.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

27,31 εκατ. επιβάτες στο Ελ. Βενιζέλος, αύξηση 4,3% το 2026

Άνοδο 4,3% παρουσίασε η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας το 9μηνο του 2026, φτάνοντας τα 27,31 εκατ. άτομα, με αυξήσεις και σε εσωτερικές και σε διεθνείς πτήσεις, παρά τα εμπόδια που προέκυψαν το Σεπτέμβριο.
Τραμ διαφήμιση banner
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Τραμ την Κυριακή λόγω αγώνων δρόμου

Λόγω του αγώνα «Greece Race for the Cure 2026», την Κυριακή 4 Οκτωβρίου από 06:00 έως 12:00, τα δρομολόγια της γραμμής 6 του Τραμ θα τερματίζουν στη στάση «Φιξ» και θα εκτελούνται στο τμήμα Πικροδάφνη–Φιξ–Πικροδάφνη.
Νίκος Ταχιάος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ταχιάος: Η Κυψέλη δεν θα γίνει «μαύρη τρύπα» για το Μετρό

Ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος διαβεβαίωσε ότι ο μετροπόντικας στη Γραμμή 4 δεν θα λειτουργήσει ξανά αν δεν συμφωνηθούν νέα πρωτόκολλα και εγγυήσεις για τα κτίρια Κυψέλης. Οι αποκαταστάσεις θα καλυφθούν από την ανάδοχο εταιρεία.
Νίκος Ταχιάος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΕ: Πραγματογνωμοσύνη για ζημιές σε πολυκατοικίες Κυψέλης αυτή την εβδομάδα

Ο Ν. Ταχιάος ενημέρωσε για τα μέτρα αποκατάστασης σε κτίρια της Κυψέλης λόγω ζημιών από τη γραμμή 4 του μετρό, διευκρινίζοντας ότι δεν απαιτείται εκκένωση και πως οι έλεγχοι και οι μελέτες αποκατάστασης προχωρούν κανονικά.
Άνδρας με κοστούμι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Κυρανάκης: Νέα τρένα και επενδύσεις στους σταθμούς από το 2027

Ο Κώστας Κυρανάκης τόνισε πως ανοίγει νέα εποχή για την αξιοποίηση της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας, με επίκεντρο τους μεγάλους σταθμούς, λόγω αύξησης επιβατών και νέου στόλου τρένων από το 2027.