ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Καρυάτιδες Μουσείου Ακρόπολης
Φώτο: Shutterstock

ΑΣΕΠ 3Κ/2025: 450 μόνιμες θέσεις ΔΕ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Η νέα προκήρυξη 3Κ/2025 του ΑΣΕΠ αφορά 450 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ενίσχυση της λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων του ΥΠΠΟ.

Στο Εθνικό Τυπογραφείο απεστάλη για δημοσίευση η προκήρυξη 3Κ/2025 του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), η οποία αφορά στην πλήρωση 450 μόνιμων θέσεων προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), με σειρά προτεραιότητας, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη εντάσσεται στην προσπάθεια ενίσχυσης της λειτουργίας και της ασφάλειας των πολιτιστικών υποδομών της χώρας, ενόψει και της αυξημένης επισκεψιμότητας κατά τους θερινούς μήνες. 

Οι νέες προσλήψεις θα καλύψουν ανάγκες που σχετίζονται με τη φύλαξη, την εξυπηρέτηση κοινού και τη γενικότερη υποστήριξη της εύρυθμης λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων.

Οι κλάδοι και οι ειδικότητες των υπό προκήρυξη θέσεων αναφέρονται αναλυτικά σε αρχείο που θα συνοδεύει επίσημα την προκήρυξη με τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Μετά την επίσημη δημοσίευση, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις συμμετοχής τους μέσω της ειδικής πλατφόρμας του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα χρονικά όρια που θα καθοριστούν.

Η εν λόγω διαδικασία αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες ευκαιρίες σταθερής εργασίας και να ενισχύσει κρίσιμες δομές πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λίνα Μενδώνη πολιτιστικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Μενδώνη: Ολοκληρώθηκε η παράδοση της φωτογραφικής συλλογής Καισαριανής

Η συλλογή φωτογραφιών των εκτελεσμένων στην Καισαριανή, με 262 φωτογραφίες, 16 έγγραφα και 4 χαρτονομίσματα, μεταβιβάστηκε στο Ελληνικό Δημόσιο μετά από συντονισμένες ενέργειες του ΥΠΠΟ και της πρεσβείας στο Βέλγιο.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Απαντάμε στις προκλήσεις με πίστη και αφοσίωση

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της ΔΑΟΕ από την ίδρυσή της ως τον Ιανουάριο 2026, σε εκδήλωση παρουσία της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Ο υπουργός Πρ. του Πολίτη τόνισε πως το 2026 θα είναι ακόμη αποτελεσματικότεροι στην αντιμετώπιση οργανωμένου εγκλήματος.
Ακρόπολη Λίνδου Ρόδου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δώδεκα νέα στοιχεία στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Υπουργείο Πολιτισμού εγγράφει 12 νέα στοιχεία και μια Καλή Πρακτική στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπογραμμίζοντας τη σημασία διαφύλαξης και διατήρησης της ζωντανής παράδοσης και της πολιτιστικής μας ταυτότητας.
Ηράκλειο αεροφωτογραφία λιμανιού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη επιτροπής ΥΠΠΟ για ανάδειξη Ενετικής Οχύρωσης Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού για την προστασία και ανάδειξη της ενετικής οχύρωσης και των νεωρίων Ηρακλείου, με προϋπολογισμό 22,5 εκατ. ευρώ και δεκαετή διάρκεια.
Μπούρτζι Ναυπλίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Παπαντωνίου, ιδρύτρια του ΠΛΙ

Απεβίωσε στα 90 της χρόνια η Ιωάννα Παπαντωνίου, σπουδαία σκηνογράφος και ενδυματολόγος και ιδρύτρια του ΠΛΙ. Αφιέρωσε τη ζωή της στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, αφήνοντας πλούσιο έργο και συλλογές που τιμήθηκαν διεθνώς.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιδρύεται Κρατική Σχολή Κινηματογράφου - Οπτικοακουστικών, έτοιμες οι μελέτες

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την Κρατική Σχολή Κινηματογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων, πρώτη δημόσια σχολή του είδους. Η Σχολή ενισχύει την επαγγελματική εκπαίδευση σε τεχνικά επαγγέλματα και θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη.