ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λογότυπο TikTok κινητό
Φωτο: Shutterstock

Επένδυση 420 εκατ. ευρώ στην Ευρώπη από το TikTok

Η διάσημη εφαρμογή που βρίσκεται υπό καθεστώς απαγόρευσης στις ΗΠΑ θα δημιουργήσει κέντρο δεδομένων για τους χρήστες στην Ευρώπη.

Το TikTok, η εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο που τελεί υπό την απειλή απαγόρευσής της στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να ανοίξει στην Ιρλανδία το πρώτο του κέντρο δεδομένων στην Ευρώπη για τους χρήστες του στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η εφαρμογή που ανήκει στην κινεζική ByteDance, θα επενδύσει 420 εκατ. ευρώ στο κέντρο αυτό που θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση. Έως τώρα, τα δεδομένα των χρηστών του αποθηκεύονται στις ΗΠΑ και στη Σιγκαπούρη.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται τη στιγμή όπου η εφαρμογή, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νέων, είναι στο επίκεντρο των οικονομικών και διπλωματικών εντάσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε πιέσεις στον κινεζικό όμιλο ByteDance προκειμένου να πουλήσει πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου το TikTok στη Microsoft ή σε άλλη αμερικανική εταιρία, διαφορετικά αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην μπορεί πλέον να λειτουργήσει στις ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί εδώ και μήνες το TikTok ότι χρησιμοποιείται από τις μυστικές κινεζικές υπηρεσίες για κατασκοπία. Η πλατφόρμα ανέκαθεν αρνείτο ότι μοιραζόταν δεδομένα με τις κινεζικές αρχές και ανέφερε ότι τα κέντρα δεδομένων της βρίσκονται εκτός Κίνας.

Στη σημερινή του ανακοίνωση, το TikTok διαβεβαίωσε ότι οι νέες εγκαταστάσεις στην Ιρλανδία θα δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και θα ωφελήσουν τους χρήστες μειώνοντας τον χρόνο ανάρτησης των βίντεο. Το TikTok έχει ήδη ομάδες στην Ιρλανδία, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της για την προστασία δεδομένων για την Ευρώπη, τις οποίες προβλέπει να ενισχύσει στο μέλλον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιβατικό αεροσκάφος πτήσης
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκές χώρες απομακρύνουν πολίτες με αεροσκάφη από το Hondius

Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιρλανδία και Ολλανδία θα στείλουν αεροσκάφη για τους πολίτες τους που βρίσκονται σε κρουαζιερόπλοιο με κρούσματα Χανταϊού στην Ισπανία. Η ΕΕ, ΗΠΑ και Βρετανία θα βοηθήσουν και για τους υπόλοιπους επιβάτες.
Αστυνομικοί βρετανικής αστυνομίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δίωξη σε δύο Βρετανούς για αντισημιτικό βίντεο στο TikTok

Δύο άντρες κατηγορούνται από τη βρετανική αστυνομία για θρησκευτικά υποκίνηση παρενόχλησης, επειδή φέρονται να μαγνητοσκόπησαν αντισημιτικό βίντεο στη βόρεια εβραϊκή συνοικία του Λονδίνου για τα social media. Θα δικαστούν στο Τάμεση.
Εναέρια παραλία Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΟΤ: Πρωτοβουλία για την προώθηση εναλλακτικού και βιώσιμου τουρισμού

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας συμμετείχε στο Media Workshop της Adventure Travel Networking στο Λονδίνο (28/4/26), με επίκεντρο τον τουρισμό περιπέτειας και τις νέες τάσεις βιωματικών ταξιδιών.
Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αυστραλία εξετάζει κυρώσεις σε τεχνολογικούς κολοσσούς για τα media

Η Αυστραλία προτείνει αυστηρότερες κυρώσεις σε Meta, Google και TikTok, πιέζοντας να αποζημιώνουν τα μέσα ενημέρωσης για ειδησεογραφικό περιεχόμενο, καθώς οι πλατφόρμες απορροφούν διαφημιστικά έσοδα και επηρεάζουν την επιβίωσή τους.
Εικονίδια κοινωνικών δικτύων
ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμιο κύμα περιορισμών για την πρόσβαση ανηλίκων στα social media

Η Αυστραλία απαγόρευσε τον Δεκέμβριο τη χρήση social media σε παιδιά κάτω των 16, μπλοκάροντας TikTok, YouTube, Instagram και Facebook λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια της παιδικής υγείας. Παρουσιάζονται και άλλες χώρες με παρόμοια μέτρα.