ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:36:59
Apple Vision Pro συσκευή
Η νέα συσκευή Apple Vision Pro σε έκθεση τεχνολογίας, ιδανική για καινοτομία.

Κίνα: Το ενδιαφέρον στρέφεται στα έξυπνα γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Στη 6η Διεθνή Έκθεση Καταναλωτικών Αγαθών Κίνας, τα γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης που μεταφράζουν αυτόματα αγγλικά-κινέζικα εντυπωσίασαν το κοινό. Μια υπάλληλος τα αγόρασε, ενθουσιασμένη από τη διευκόλυνση στην επικοινωνία με πελάτες.

Τα γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης της κινεζικής εταιρείας Rokid αποτέλεσαν ένα από τα πιο δημοφιλή εκθέματα στην 6η Διεθνή Έκθεση Καταναλωτικών Αγαθών της Κίνας (CICPE), προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών στο περίπτερο της εταιρείας.

Ανάμεσα στους επισκέπτες, μία 41χρονη υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας εντυπωσιάστηκε τόσο από τη λειτουργικότητα της συσκευής που την παρήγγειλε αμέσως μετά τη δοκιμή της.

Με μία απλή φωνητική εντολή, τα γυαλιά μεταφράζουν από την αγγλική στην κινεζική γλώσσα και προβάλλουν το κείμενο απευθείας στους φακούς. «Καθώς το κείμενο εμφανίστηκε μπροστά από τα μάτια μου, αισθάνθηκα σαν μία σκηνή από μια ταινία να γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι η συσκευή μπορεί να διευκολύνει σημαντικά την επικοινωνία με ξένους πελάτες.

Η Rokid, με έδρα την πόλη Χανγκτσόου της επαρχίας Τσετσιάνγκ στην ανατολική Κίνα, ανέπτυξε τη συσκευή με στόχο τη χρήση της σε καθημερινές εφαρμογές. Με βάρος μόλις 49 γραμμάρια και εμφάνιση που θυμίζει κοινά γυαλιά, τα νέα AI γυαλιά προσφέρουν δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο, υπηρεσίες γεωγραφικού προσανατολισμού σε πραγματικό χρόνο, καθώς και υποστήριξη για διαδικτυακές πληρωμές.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Σιάνγκ Γουεντσιέ, ανέφερε ότι η Rokid επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης σε καθημερινά σενάρια, ενώ θα συνεχίσει να εξελίσσει τα προϊόντα της για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών.

Η 6η CICPE ολοκληρώθηκε στις 18 Απριλίου, επιβεβαιώνοντας τον αυξανόμενο ρόλο της Κίνας στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών προϊόντων με διεθνή απήχηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τεχνητή νοημοσύνη interface
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

World Intelligence Expo 2026: Η AI μεταμορφώνει την καθημερινότητα στην Κίνα

Στη World Intelligence Expo 2026 στο Τιεντσίν παρουσιάστηκαν καινοτομίες AI: καθρέπτης που αξιολογεί υγεία, ρομποτικός βραχίονας που ετοιμάζει κρέπα και ρομπότ που παίζει Go. Συμμετείχαν πάνω από 700 εκθέτες ως τις 31 Μαΐου.
σημαία της Κίνας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κίνα: Εγκύκλιος για την ανάπτυξη συστήματος μετρολογίας τεχνητής νοημοσύνης

Η Κίνα εξέδωσε εγκύκλιο για τη δημιουργία συστήματος μετρολογίας ΤΝ, στοχεύοντας στη χαρτογράφηση και ενίσχυση των δυνατοτήτων της. Η πρωτοβουλία σηματοδοτεί στροφή σε ποιοτική ανάπτυξη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζο-Σιγκαπουριανή κοινοπραξία για επιτάχυνση εφαρμογών AI

Στις 26 Μαΐου, η Alibaba Cloud, η NTUC και τοπικοί φορείς ξεκίνησαν κοινοπραξία στη Σιγκαπούρη για την ενίσχυση της τεχνητής νοημοσύνης σε επιχειρήσεις και εργαζομένους, παρέχοντας πρόσβαση σε εργαλεία AI και προγράμματα κατάρτισης.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Κίνα θέλει ταχύτερη ανάπτυξη και ευρύτερη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Η Κίνα ενισχύει δυναμικά την υπολογιστική ισχύ για την τεχνητή νοημοσύνη, με νέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και φθηνά ψηφιακά πακέτα, μετατρέποντάς τη σταδιακά σε καθημερινό αγαθό, παρόμοιο με το νερό ή το ρεύμα.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κίνα: Η τεχνητή νοημοσύνη γεφυρώνει το χάσμα πληροφόρησης υγείας

Στο West China Hospital of Stomatology, ένας έξυπνος εγκέφαλος τεχνητής νοημοσύνης διαγνώσει πάνω από 30 οδοντιατρικές παθήσεις σε δευτερόλεπτα και παρέχει οπτικούς διαγνωστικούς πίνακες, διευκολύνοντας την κατανόηση των ασθενών.
Τεχνητή νοημοσύνη laptop
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Κίνα κατέχει το 60% των πατεντών τεχνητής νοημοσύνης παγκοσμίως

Η Κίνα κατέχει το 60% των πατεντών τεχνητής νοημοσύνης παγκοσμίως, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Digital China Summit. Η ψηφιακή οικονομία της ξεπερνά το 10,5% του ΑΕΠ και αξίζει πάνω από 1,2 τρισ. γιουάν.