ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03

Συνάντηση για τα μέτρα προστασίας στις αμερικανικές εκλογές

Στελέχη της Facebook, Google, Microsoft και Twitter συναντήθηκαν με εκπροσώπους των υπηρεσιών ασφάλειας και πληροφοριών με σκοπό να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2020.

Με τις «πληγές» από τις προεδρικές εκλογές το 2016 να παραμένουν ακόμα ανοικτές, ενώ συνεχίζονται και αποκαλύπτονται σκάνδαλα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων από κολοσσούς της τεχνολογίας, οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν αποφασίσει να λάβουν όλα τα μέτρα προστασίας εν όψει των νέων εκλογικών αναμετρήσεων το 2020.

Στελέχη της Facebook, Google, Microsoft και Twitter συναντήθηκαν με εκπροσώπους του FBI, του Γραφείου του Διευθυντή των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών (Office of the Director of National Intelligence) και του υπουργείου Εθνικής Ασφαλείας στα κεντρικά του Facebook, στο Μένλο Παρκ για να συζητηθούν οι στρατηγικές ασφάλειας στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης καλούνται να εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας τους για να προστατευτούν οι αμερικανοί πολίτες από τυχόν νέες κυβερνοεπιχειρήσεις με σκοπό τον επηρεασμό του εκλογικού σώματος, όπως συνέβη το 2016 υπέρ του νυν Προέδου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ναθάνιελ Γκλάιχερ, επικεφαλής της πολιτικής κυβερνοασφάλειας του Facebook σημείωσε: «Σκοπός ήταν να προχωρήσουμε με βάση προηγούμενες συζητήσεις και να ενισχύσουμε περαιτέρω τη στρατηγική συνεργασία σχετικά με την ασφάλεια των πολιτειακών, ομοσπονδιακών και προεδρικών εκλογών το 2020».

«Συγκεκριμένα, οι παριστάμενοι συζήτησαν για το πώς η βιομηχανία και η κυβέρνηση θα μπορούσαν να βελτιώσουν το πώς διαμοιραζόμαστε πληροφορίες και να συντονίσουν την ανταπόκρισή μας ως προς τον καλύτερο εντοπισμό και αποτροπή απειλών».

Ο εκπρόσωπος του Twitter με δήλωση του στο Reuters σημείωσε πως «Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια σε αντίδραση σε μια κοινή απειλή, και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό που μας αντιστοιχεί». Η Microsoft και η Google επιβεβαίωσαν επίσης πως παρέστησαν στη συνάντηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣταρτΑπ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεμινάρια καινοτομίας στο Ισραήλ για έλληνες startuppers

Λήγει στις 13 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από νέους έλληνες επιχειρηματίες προκειμένου να συμμετάσχουν στα ειδικά επαγγελματικά σεμινάρια καινοτομίας που διοργανώνει το Ισραήλ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ σε παιδικό πόντκαστ: Αστειεύεται για τους προκατόχους του

Σε παιδικό πόντκαστ για την 250ή επέτειο των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ διάβασε αποσπάσματα βιβλίου για αθλητικές συνήθειες πρώην προέδρων, έκανε χιούμορ για το βάρος του και δεν δίστασε να σχολιάσει σαρκαστικά προκατόχους του.
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

Υπερτυφώνας απειλεί τα νησιά του Ειρηνικού στις ΗΠΑ

Οι κάτοικοι του Γκουάμ και των Βορείων Μαριάνων προετοιμάζονται για το πέρασμα του υπερτυφώνα Μπάβι, με ανέμους που φτάνουν τα 314 χλμ./ώρα, σπεύδοντας σε καταστήματα και πρατήρια για εφόδια και προστασία των σπιτιών τους.
Η σημαία των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ματαιώνονται οι εορτασμοί της 4ης Ιουλίου εξαιτίας του καύσωνα

Καύσωνας πλήττει τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ, οδηγώντας σε ακυρώσεις και αναβολές εκδηλώσεων. Στην Ουάσινγκτον, η Έκθεση του National Mall έκλεισε προσωρινά λόγω της ζέστης, με σκέψεις για επανέναρξη εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Το Charles-de-Gaulle φεύγει από Μ. Ανατολή, επιστρέφει Τουλόν

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles-De-Gaulle αποχωρεί από τη Μέση Ανατολή, μετά από συμφωνία Ιράν-ΗΠΑ για τερματισμό συγκρούσεων, και επιστρέφει στη βάση του στην Τουλόν, ενώ γαλλικές ναυτικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα.
Πύργος μεταφοράς ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η PJM παίρνει μέτρα για μείωση ζήτησης ρεύματος λόγω καύσωνα

Η PJM, ο κύριος διαχειριστής ηλεκτρικού στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι αδυνατεί να καλύψει τη ζήτηση και εφαρμόζει μέτρα μείωσης κατανάλωσης σε μεσοατλαντικές πολιτείες, το Νότο και την Ουάσινγκτον, όπου ζουν 67 εκατομμύρια άνθρωποι.