ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:43:23
Μάσκα Mercedes-Benz κοντινό
Κοντινή λήψη σε μάσκα Mercedes-Benz, αναδεικνύοντας τη λάμψη και την πολυτέλεια του αυτοκινήτου.

Νέα Mercedes CLA: Ήδη διαθέσιμη στην Ελλάδα

Η νέα Mercedes CLA ξεχωρίζει για ευφυΐα, άνεση και σχεδίαση με φωτιζόμενη μάσκα και LED. Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MMA, διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, και συνδυάζει σπορ χαρακτήρα με κορυφαία τεχνολογία και αποδοτικότητα.

Η νέα Mercedes-Benz CLA αναδεικνύεται ως η πιο έξυπνη και διαισθητική πρόταση της μάρκας μέχρι σήμερα, συνδυάζοντας φινέτσα, άνεση, ευφυΐα και αποδοτικότητα. Με τις δυναμικές της αναλογίες και τη φωτιζόμενη μάσκα ψυγείου, η σχεδίασή της απευθύνεται στο συναίσθημα, ενώ χάρη στο λειτουργικό της σύστημα και την τέταρτη γενιά του Mercedes-Benz User Experience, που ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη από τη Microsoft και τη Google, η CLA γίνεται πιο ευφυής και πιο διαισθητική από ποτέ.

Το μοντέλο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Mercedes Modular Architecture (MMA), η οποία έχει σχεδιαστεί εξαρχής για να υποστηρίζει προηγμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και ψηφιακής συνδεσιμότητας. Με στόχο τη μέγιστη αποδοτικότητα και την κορυφαία οδηγική εμπειρία στην κατηγορία της, ενσωματώνει μια νέα γενιά συστημάτων κίνησης και τεχνολογιών διαχείρισης ενέργειας.

Η σχεδίαση της CLA συνδυάζει τον σπορ χαρακτήρα με τη σύγχρονη αισθητική της μάρκας, δημιουργώντας ένα δυναμικό και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο παρουσιαστικό. Οι ισορροπημένες αναλογίες, η χαμηλή γραμμή οροφής και η έντονα διαμορφωμένη σιλουέτα τύπου coupé αναδεικνύουν τη δυναμική προσωπικότητα του μοντέλου. Παράλληλα, η φωτιζόμενη μάσκα ψυγείου και τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα LED προσδίδουν μια εντυπωσιακή και σύγχρονη οπτική ταυτότητα.

Στο εσωτερικό, η νέα CLA εισάγει μια νέα εποχή ψηφιακής εμπειρίας για οδηγό και επιβάτες. Η οθόνη MBUX Superscreen, που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό, δημιουργεί ένα πλήρως ψηφιακό και καθηλωτικό περιβάλλον αλληλεπίδρασης. Οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπουν στο σύστημα να μαθαίνει από τις συνήθειες του οδηγού, προσφέροντας ολοένα πιο εξατομικευμένες προτάσεις και λειτουργίες.

Η νέα CLA διαθέτει επίσης μια ευρεία γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και τεχνολογιών ασφάλειας, που ενισχύουν την άνεση και την προστασία σε κάθε διαδρομή. Παράλληλα, η βελτιωμένη ευρυχωρία και η αυξημένη πρακτικότητα καθιστούν το μοντέλο ιδανικό για την καθημερινή χρήση. Στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, ο πρόσθετος εμπρός αποθηκευτικός χώρος (frunk) ενισχύει τη λειτουργικότητα στις μετακινήσεις και τα ταξίδια.

Η νέα γενιά της CLA απέσπασε τον τίτλο European Car of the Year 2026, μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Το μοντέλο είναι πλέον διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Mercedes-Benz στην καινοτομία και την κορυφαία οδηγική εμπειρία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Συνεργασία Ελλάδας-ΗΑΕ σε ενέργεια, εμπόριο και τεχνητή νοημοσύνη

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε τη σημασία ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΑΕ σε ενέργεια, εμπόριο και τεχνητή νοημοσύνη, στο Συνέδριο Investopia Mediterranean – Athens, υπογραμμίζοντας τις σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα πύλη των ΗΑΕ στην ΕΕ – Επενδύσεις σε ναυτιλία, ενέργεια, ΤΝ, άμυνα

Ο Κ. Πιερρακάκης χαρακτήρισε την Ελλάδα πύλη των ΗΑΕ στην Ενιαία Αγορά ΕΕ για επενδύσεις σε ενέργεια, άμυνα, τεχνολογία και ΤΝ, επισημαίνοντας πως γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν το εμπόριο και τις συνεργασίες Ελλάδας-Εμιράτων.
Χάρης Θεοχάρης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Θεοχάρης: Ενέργεια, συνδεσιμότητα και AI στις προτεραιότητες Ελλάδας-ΗΑΕ

Ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε τη σημασία ισχυρότερων διασυνδέσεων Ελλάδας-ΗΑΕ λόγω γεωπολιτικής αβεβαιότητας, δίνοντας έμφαση στην ελευθερία ναυσιπλοΐας και την ανάγκη συνεργασίας σε επενδύσεις, τεχνολογία και καινοτομία.
Τράπεζες, συναλλαγές, μετοχές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στο fund της Endeavor για AI ως το 2030

Η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο Endeavor Catalyst Fund V, με 17 Έλληνες επενδυτές —ανάμεσά τους και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες— να επενδύουν 70 εκατ. δολάρια, καλύπτοντας το 22% του συνολικού fund.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Η Ελλάδα κλειδί στον διεθνή διάλογο για πολιτιστική κληρονομιά

Η Λίνα Μενδώνη υπογράμμισε τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη σημασία της συνεργασίας και τη συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης για την ανάδειξη και διαφύλαξή της στην 4η Συνάντηση της ACHA.
Πάυλος Μαρινάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα στις 14 κορυφαίες χώρες υπερυπολογιστών, λέει η κυβέρνηση

Εγκαινιάστηκε ο υπερυπολογιστής «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» στο Λαύριο με παρουσία Μητσοτάκη, κατατάσσοντας την Ελλάδα στις κορυφαίες 14 χώρες διεθνώς. Ανακοινώθηκαν θετικά στοιχεία για Δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη τα επόμενα έτη.