ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 275.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Έκθεση αυτοκινήτου Σαγκάη
Επαγγελματίες συζητούν σε διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στη Σαγκάη, 2024.

Σανγκάη: Έμφαση στην επιστημονική καινοτομία έως το 2025

Το 2025 η Σανγκάη ενίσχυσε την επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία, με πάνω από 320 τεχνολογικές εταιρίες να ιδρύονται καθημερινά και τις δαπάνες R&D να φτάνουν το 4,5% του ΑΕΠ, ενώ οι αναδυόμενες βιομηχανίες αυξήθηκαν κατά 6,5%.

Η Σανγκάη ενίσχυσε σημαντικά την επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία το 2025, με τον μέσο ημερήσιο αριθμό ίδρυσης τεχνολογικών εταιρειών να ξεπερνά τις 320, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ετήσια διάσκεψη του Δημοτικού Λαϊκού Συνεδρίου της πόλης.

Η επίσημη αναφορά εργασίας της δημοτικής αρχής ανέδειξε ότι οι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη (R&D) ανήλθαν στο 4,5% του ΑΕΠ για το 2025.

Σημαντική άνοδο σημείωσε και η οικονομική αξία του συνολικού παραγωγικού αποτελέσματος των στρατηγικών αναδυόμενων βιομηχανιών στη Σανγκάη, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 6,5%.

Παράλληλα, το μεικτό οικονομικό αποτέλεσμα από τις βασικές βιομηχανίες παραγωγής μικροκυκλωμάτων, βιοϊατρικής και τεχνητής νοημοσύνης ξεπέρασε τα 2 τρισεκατομμύρια γιουάν, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 240 δισ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Διευκολύνσεις για ξένες επιχειρήσεις στο Λιμάνι Εμπορίου Χαϊνάν

Το Πεκίνο θεσπίζει 16 μέτρα για τη στήριξη ξένων επιχειρήσεων και επαγγελματιών στη ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Χαϊνάν, με εστίαση σε τομείς όπως το εμπόριο ενέργειας, η υγεία και οι τελωνειακές διευκολύνσεις.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Το ΑΕΠ αυξήθηκε 4,5% το τρίτο τρίμηνο, πέρα από τις προβλέψεις

Η κινεζική οικονομία παρουσίασε ανάπτυξη 4,5% το τρίτο τρίμηνο του έτους, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις και μειώνοντας την ανάγκη για πιο αυστηρά μέτρα στήριξης, καθώς οι αναλυτές περίμεναν άνοδο 4,4% του ΑΕΠ για το ίδιο διάστημα.
Ορίζοντας της Σανγκάης νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον για τη φετινή 9η CIIE

Ένας μήνας μένει για την 9η CIIE στη Σανγκάη, όπου διεθνείς εταιρίες παρουσιάζουν ποικιλία προϊόντων, από τεχνολογίες μέχρι καφέ και σαπούνια. Από το 2018, η έκθεση προσελκύει συμμετέχοντες από 180 χώρες και διεθνείς οργανισμούς.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ανακοίνωσε τις 500 κορυφαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις για το 2026

Το Πεκίνο ανακοίνωσε τις 500 κορυφαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις, με 100 να ξεπερνούν τα 100 δισ. γιουάν σε έσοδα, αναδεικνύοντας την ανάπτυξη του κλάδου. Πρώτες παρέμειναν οι JD.com, Alibaba και Hengli Group.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Στήριξη ΜμΕ για τεχνολογική καινοτομία και ανάπτυξη προϊόντων

Το Πεκίνο αλλάζει προσέγγιση και θα αναζητεί πλέον μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δυναμικό μέλλον για παροχή κρατικής στήριξης, αντί να περιμένει την υποβολή αιτήσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας.
Έλον Μασκ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μασκ αποκάλεσε τον Σι "μεγάλο ηγέτη" στη συνέντευξη στο CCTV

Ο Ίλον Μασκ επαίνεσε τον Σι Τζινπίνγκ ως «μεγάλο ηγέτη», επισημαίνοντας την ανάπτυξη της Κίνας επί των ημερών του. Ο Μασκ θα συμμετέχει σε δείπνο προς τιμήν του Σι στον Λευκό Οίκο, με οικοδεσπότη τον Ντόναλντ Τραμπ.