ΓΔ: 2306.5 -0.90% Τζίρος: 9.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:45:43
Τεχνητή νοημοσύνη επιχειρήσεις
Φώτο: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στις επιχειρήσεις. Credits: Shutterstock

Τεχνητή νοημοσύνη και αγορές προβλέψεων στο συνέδριο καινοτομίας SXSW 2026

Το SXSW ανακοίνωσε βασικούς ομιλητές για το 2026, με τη δρ. Ράνα ελ Καλιούμπι να μιλά για ανθρωποκεντρική ΤΝ. Το φεστιβάλ στο Όστιν γίνεται 12–18 Μαρτίου.

Οι διοργανωτές του South by Southwest Festival ανακοίνωσαν τους βασικούς ομιλητές του Συνεδρίου Καινοτομίας 2026, με κορυφαία συμμετοχή τη δρ. Ράνα ελ Καλιούμπι, διακεκριμένη επιστήμονα στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

 Η δρ. Καλιούμπι θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Μπομπ Σάφιαν για το πώς μπορεί να διατηρηθεί η ανθρωπότητα στο επίκεντρο της τεχνολογικής επανάστασης που φέρνει η ΤΝ.

Στο συνέδριο του Ώστιν του Τέξας θα συμμετέχει και ο καλλιτέχνης Tom Sachs από τη Νέα Υόρκη, παρουσιάζοντας τη δημιουργική του προσέγγιση. Ανάμεσα στους ομιλητές ξεχωρίζει ο δημοσιογράφος Άντριου Ρος Σόρκιν, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «1929: Inside the Greatest Crash in Wall Street History».

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Kalshi, Ταρέκ Μανσούρ, θα αναφερθεί στη δημιουργία αγορών προβλέψεων για πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως τα Όσκαρ και οι κυκλοφορίες βιντεοπαιχνιδιών. 

Παράλληλα, ο Γκούσταβ Σόντερστρομ, συνδιευθύνων σύμβουλος του Spotify, και ο ιδρυτής του BuzzFeed, Τζόνα Περέτι, θα λάβουν μέρος σε συζητήσεις του συνεδρίου.

Σημαντικές παρουσίες περιλαμβάνουν τον συγγραφέα και παρουσιαστή Ντέιβιντ Πογκ, ο οποίος θα εξετάσει την πορεία της Apple στην τεχνολογική καινοτομία, και την πρόεδρο καταναλωτικών προϊόντων της Disney, Τασία Φιλιπάτος, που θα επικεντρωθεί στις στρατηγικές διατήρησης της επικαιρότητας των brands μάρκετινγκ.

Σε ειδική συζήτηση για τον αντίκτυπο της γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης στην ανάπτυξη της νέας γενιάς θα συμμετάσχουν η Ρεμπέκα Ουίνθροπ, διευθύντρια του Κέντρου Παγκόσμιας Εκπαίδευσης στο Brookings, η Μόριν Πόλο, διευθύνουσα σύμβουλος της Hello Sunshine, και ο Μάρτιν ΜακΚέι, ιδρυτής της Everway.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος προγραμματισμού του SXSW, Γκρεγκ Ροζενμπάουμ, «Με το SXSW 2026 να απέχει μόλις δύο μήνες, είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος για το πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η ομάδα μας. 

Από την εμβάθυνση στη διαρκή επιτυχία των παγκόσμιων ηγετών μέχρι το πρωτοποριακό δυναμικό των νεοσύστατων επιχειρήσεων και των καινοτόμων, οι φετινές συνεδρίες προσφέρουν έναν οδικό χάρτη για την πλοήγηση σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. 

Φέρνουμε κοντά μερικούς από τους μεγαλύτερους και λαμπρότερους στοχαστές του κόσμου για να διερευνήσουμε πώς μπορούμε να καινοτομήσουμε με πρόθεση και να χτίσουμε βαθύτερες, πιο ουσιαστικές συνδέσεις σε κάθε κλάδο».

Το South by Southwest Film & TV festival θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 18 Μαρτίου. Για πρώτη φορά, όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που αφορούν την Καινοτομία, τον Κινηματογράφο, την Τηλεόραση και τη Μουσική θα διεξαχθούν παράλληλα, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τεχνητή νοημοσύνη interface
ΔΙΕΘΝΗ

Ηγέτες καλούν για παγκόσμια πρόσβαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Στη σύνοδο για την τεχνητή νοημοσύνη στο Νέο Δελχί, Μόντι, Γκουτέρες και Μακρόν ζήτησαν εγγυημένη, ίση πρόσβαση στην τεχνητή νοημοσύνη και αυστηρό πλαίσιο για τη χρήση της, ώστε να μη μένει στα χέρια λίγων.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση ηγετών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στην τεχνολογία στο επίκεντρο συνάντησης Μητσοτάκη-Κράτσιος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Νέο Δελχί με τον Michael Kratsios, σύμβουλο του Λευκού Οίκου, όπου συζήτησαν για συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη.
Λογότυπο Ernst & Young
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Ernst & Young πιστοποιήθηκε με ISO/IEC 42001:2023 για Τεχνητή Νοημοσύνη

Η EY Ελλάδος έλαβε την πιστοποίηση ISO/IEC 42001:2023 για τις Συμβουλευτικές της Υπηρεσίες, που αφορά στη διαχείριση και χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, καλύπτοντας εσωτερικές λειτουργίες και έργα πελατών.
Επίσημη σχολική τελετή
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πρώτη θέση για το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ σε αγώνες ρητορικής

Μαθητές του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης κατέκτησαν την 1η θέση στους διασχολικούς αγώνες ρητορικής «ΠΡΟ-θέσεις», υποστηρίζοντας ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη περιορίζει την ανθρώπινη δημιουργικότητα.
Ανθρώπινο και ρομποτικό χέρι
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σύνοδος Τεχνητής Νοημοσύνης στο Νέο Δελχί: Στο επίκεντρο οι ανησυχίες και οι λύσεις

Στο Νέο Δελχί ξεκινά σήμερα παγκόσμια σύνοδος για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με θέμα τον αντίκτυπο και τις εξελίξεις της. Συμμετέχουν περίπου 20 ηγέτες και χιλιάδες ειδικοί, συζητώντας μεταξύ άλλων για φόβους σχετικά με την εργασία.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: 83,5% των νέων πρώτοι στη χρήση εργαλείων ΤΝ στην Ελλάδα

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην ΕΕ στη χρήση AI από νέους (83,5%), σύμφωνα με τον υφυπουργό Στ. Καλαφάτη, που μίλησε για νέο στρατηγικό πλάνο Έρευνας και Καινοτομίας και διευρυμένη συνεργασία φορέων στο 9ο Αναπτυξιακό Συνέδριο.