ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Σχολική εκπαιδευτική αίθουσα
Διακοσμημένη σχολική αίθουσα με σύνθημα για τη δύναμη της εκπαίδευσης και ράφια με εκπαιδευτικό υλικό.

Η Περιφέρεια Κρήτης παρέχει κιτ ρομποτικής σε 150 δημοτικά σχολεία

Η Περιφέρεια Κρήτης δεσμεύτηκε να εξοπλίσει όλα τα δημοτικά σχολεία του νησιού με κιτ ρομποτικής σε τρία χρόνια, ξεκινώντας με τη διανομή 300 κιτ σε 150 σχολεία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Innodays 2025.

Στο προσκήνιο της καινοτομίας και της ψηφιακής μετάβασης στην εκπαίδευση βρέθηκε η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων «Ημέρες Καινοτομίας-Innodays 2025», που πραγματοποιούνται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ανακοίνωσε τη δέσμευση της Περιφέρειας να εξοπλίσει όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού με κιτ ρομποτικής εντός τριετίας.

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από την παράδοση του πρώτου πακέτου εξοπλισμού στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμανουήλ Καρτσωνάκη.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος, διανεμήθηκαν 300 κιτ ρομποτικής σε 150 Δημοτικά Σχολεία της Κρήτης, με στόχο την πλήρη κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στη στρατηγική της Περιφέρειας για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την τεχνολογική πρόοδο, επισημαίνοντας:

«

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τεχνητή νοημοσύνη interface
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο Συνεργασίας Πολυτεχνείου Κρήτης με Δήμο Αγίου Νικολάου

Το Πολυτεχνείο Κρήτης και ο Δήμος Αγίου Νικολάου υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση, στοχεύοντας στη βελτίωση υπηρεσιών και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.
Σχολικά είδη και δωρεά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Διανομή σχολικών ειδών σε 500 παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει 500 παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών Ρεθύμνου, διανέμοντας σχολικά είδη για τη νέα σχολική χρονιά, προσφέροντας ανακούφιση στις οικογένειες και καλύπτοντας βασικές ανάγκες των νηπίων.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Διαγωνισμός μαθητών για τα 160 χρόνια από την Αρκαδική Θυσία

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τα 160 χρόνια από την Αρκαδική Εθελοθυσία προκηρύσσεται για το 2026-2027, ζητώντας από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να δημιουργήσουν αφίσες ή βίντεο εμπνευσμένα από τους ήρωες του Αρκαδίου.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Καλαφάτης: Η γνώση μοχλός συλλογικής και ατομικής ανάπτυξης

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, τονίζοντας τη σημασία της γνώσης και τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια αγιασμών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημερωτικές δράσεις για καινοτομία στη δυτική Θεσσαλονίκη από Υπ. Ανάπτυξης και ΝΟΗΣΙΣ

Εκστρατεία ενημέρωσης για την καινοτομία ξεκινούν το υπουργείο Ανάπτυξης και το ΝΟΗΣΙΣ στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας τη σημασία της καινοτομίας για την ανάπτυξη της περιοχής.