ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τεχνητή νοημοσύνη Λος Άντζελες
Η τεχνητή νοημοσύνη κυριαρχεί στο τοπίο του Λος Άντζελες, επισημαίνοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις του Χόλιγουντ.

ΗΠΑ: Ρομποταξί της Waymo κυκλοφορούν σε αυτοκινητοδρόμους

Τα ρομποτικά ταξί της Waymo μπορούν πια να κινούνται σε αυτοκινητόδρομους σε Σαν Φρανσίσκο, Φοίνιξ και Λος Άντζελες, ενώ σύντομα σχεδιάζεται επέκταση των διαδρομών και σε Όστιν και Ατλάντα, πέρα από το αστικό δίκτυο.

Τα ρομποτικά ταξί της Waymo, θυγατρικής της Alphabet, θα κινούνται πλέον στους αυτοκινητόδρομους του Σαν Φρανσίσκο, του Φοίνιξ και του Λος Άντζελες, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για τις μετακινήσεις με πλήρως αυτόνομα οχήματα.

Η εταιρεία, που ανήκει στη μητρική της Google, έχει εντείνει τις δοκιμές στους αυτοκινητοδρόμους από το 2023, αρχικά μεταφέροντας υπαλλήλους της, πριν προχωρήσει στην ευρύτερη διάθεση των υπηρεσιών της, όπως γνωστοποιήθηκε σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον όμιλο, στόχος είναι να επεκταθούν οι διαδρομές σε λεωφόρους υψηλής ταχύτητας στο Όστιν και την Ατλάντα, όπου η Waymo ήδη δραστηριοποιείται εντός του αστικού ιστού.

Στην έδρα της, η Waymo προσφέρει διαδρομές σε μια περιοχή που συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με το Σαν Χοσέ, καλύπτοντας απόσταση 100 χιλιομέτρων.

Αντίθετα, τα ρομποταξί των Tesla, Zoox (Amazon) και May Mobility περιορίζονται μέχρι στιγμής στη λειτουργία εντός πόλεων και δεν έχουν πρόσβαση στους αυτοκινητοδρόμους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροσκάφος Air India
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση ειδικών Ινδίας-ΗΠΑ για το δυστύχημα της Air India

Ινδοί ερευνητές θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα για να αναλύσουν στοιχεία σχετικά με τη συντριβή αεροσκάφους της Air India τον Ιούνιο, σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB).
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Meta: Συνεργασία με ΜΜΕ για περιεχόμενο στη νέα AI εφαρμογή της

Η Meta AI θα ενσωματώνει σε πραγματικό χρόνο ειδήσεις από πρακτορεία όπως το CNN, το Fox News και τη Le Monde, βάση νέας συμφωνίας, προβάλλοντας συνδέσμους άρθρων στα αποτελέσματά της για θέματα επικαιρότητας.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Γιατί η επόμενη επιτυχία στην ΤΝ δεν θα έρθει από την Ελλάδα

Η ελληνική οικονομία παραμένει σταθερή αλλά εύθραυστη, χωρίς να έχει αλλάξει παραγωγικό μοντέλο, σύμφωνα με τον δρ Μιχάλη Μπλέτσα. Τόνισε το ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης και τη δυσκολία ανάπτυξης καινοτομίας στη χώρα.
Αυτόνομο αυτοκίνητο εσωτερικό
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Bolt και Pony.ai συμπράττουν για λύσεις robotaxi στην Ευρώπη

Η Bolt και η Pony.ai συνεργάζονται για να φέρουν αυτόνομη μετακίνηση στην Ευρώπη, με δοκιμές τεχνολογίας χωρίς οδηγό σε επιλεγμένες πόλεις της ΕΕ και εκτός αυτής, ενισχύοντας την παρουσία τους στην ήπειρο.
Καινοτομία στον χώρο εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Σαρακάκης: Το GES 2025 φέρνει νέα εποχή για το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο

Το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο διοργανώνει στις 2-3/12/2025 το 36ο Greek Economic Summit «Reset. Reform. Rise.» στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ηγετών και επιχειρηματιών Ελλάδας, ΗΠΑ και Ευρώπης, προβάλλοντας καινοτομία και συνεργασίες.