ΓΔ: 2657.05 -0.75% Τζίρος: 258.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Τεχνητή Νοημοσύνη Χέρι

900.000 ευρώ στο ΔΠΘ για κυβερνοασφάλεια από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 900.000 ευρώ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας με σύγχρονο εξοπλισμό και δημιουργία Κέντρου Επιχειρήσεων Ασφάλειας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 900.000 ευρώ προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο πλαίσιο της στρατηγικής του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας και της ανθεκτικότητας του Δημοσίου. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για τη θωράκιση των ψηφιακών υποδομών του δημόσιου τομέα και την ενίσχυση της ετοιμότητας απέναντι σε κυβερνοαπειλές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το οποίο δραστηριοποιείται σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα, συγκαταλέγεται στα πανεπιστήμια με σημαντική δυναμική ανάπτυξης. Η επένδυση αυτή ενισχύει την κυβερνοασφάλεια του ιδρύματος μέσω σύγχρονου εξοπλισμού, αναβάθμισης υποδομών και της δημιουργίας Κέντρου Επιχειρήσεων Ασφάλειας (SOC), το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, επισήμανε πως «η χρηματοδότηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αποδεικνύει ότι η κυβερνοασφάλεια στα πανεπιστήμια δεν είναι μόνο τεχνολογικό ζήτημα, αλλά εθνική προτεραιότητα. Η στήριξή μας αυτή είναι επένδυση στη γνώση, στην ασφάλεια και στους ανθρώπους της Θράκης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Παπαστεργίου γραφείο
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

900.000 ευρώ στο ΔΠΘ για έργα κυβερνοασφάλειας από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενέκρινε χρηματοδότηση 900.000 ευρώ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με στόχο την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας και της ψηφιακής ανθεκτικότητας στο δημόσιο τομέα.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: 30 εκατ. μέσω ΕΣΠΑ για Κέντρα Αριστείας σε έρευνα και καινοτομία

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ν. Παπαθανάση, χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027 τα έργα HERON και COPE-Nano με 30 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της δράσης Teaming for Excellence «Ορίζων Ευρώπη».
Καινοτομία στον χώρο εργασίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έως 180 εκατ. ευρώ επενδύσεις σε καινοτόμες εταιρείες της Βουλγαρίας

Έως 180 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν σε βουλγαρικές καινοτόμες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του JEREMIE, μετά την έγκριση αναθεωρημένων συμφωνιών με το EIF, ενισχύοντας το οικοσύστημα καινοτομίας και επαναεπενδύοντας σημαντικά ποσά.
Καινοτομία στον χώρο εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Startups στην Ελλάδα: Προγράμματα για χρηματοδότηση, mentoring και εξωστρέφεια

Η ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας παραμένει προτεραιότητα για τις ελληνικές τράπεζες και το οικοσύστημα, με πρωτοβουλίες όπως το egg της Eurobank να στηρίζουν startups και ερευνητικές ομάδες, προσφέροντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.
Μέγαρο Μαξίμου κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΕΛΑΣ: Εξαγγελίες για την έρευνα χωρίς ακόμη δεσμευμένα κονδύλια

Ο τομέας Παιδείας του ΕΛΑΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για ανακοινώσεις σχετικά με χρηματοδότηση προγραμμάτων Έρευνας και Καινοτομίας χωρίς συγκεκριμένα ποσά, χρονοδιαγράμματα ή διοικητικές πράξεις, ζητώντας ξεκαθάρισμα πόρων.