ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 00:18:00
Τεχνητή νοημοσύνη Λος Άντζελες
Φώτο: Shutterstock

Ο Μάικλ Μαν ίσως αξιοποιήσει την ΤΝ στο «Heat 2»

Ο Μάικλ Μαν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει Τεχνητή Νοημοσύνη στην ταινία «Heat 2», τονίζοντας πως δεν πειραματίζεται τυχαία με την τεχνολογία. Ο σκηνοθέτης τιμήθηκε με το βραβείο Λιμιέρ 2025 στο φεστιβάλ της Λυών.

Ο Μάικλ Μαν ανακοίνωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη στη νέα του ταινία «Heat 2». Η δήλωσή του πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λιμιέρ στη Λυών.

Ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός παρέλαβε το τιμητικό βραβείο Λιμιέρ 2025 από τη Γαλλίδα ηθοποιό Ιζαμπέλ Ιπέρ. Ο Μαν τόνισε πως δεν χρησιμοποιεί την τεχνολογία χωρίς λόγο, επισημαίνοντας: «Όταν έχω μια δραματική ανάγκη ή μια αισθητική ανάγκη για αυτό, τότε εμβαθύνω σε αυτό που χρειάζομαι».

Συγκεκριμένα, ο Μαν αναφέρθηκε στην πιθανότητα αξιοποίησης της τεχνολογίας για τη διαδικασία γήρανσης και απογήρανσης των χαρακτήρων στη συνέχεια του φιλμ «Heat». Όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια masterclass, τα γυρίσματα του «Heat 2» προγραμματίζονται για το επόμενο καλοκαίρι.

Η ταινία «Heat 2» μεταφέρθηκε πρόσφατα από τη Warner Bros. στην United Artists, που ανήκει στην Amazon MGM, με παραγωγό τον Σκοτ Στάμπερ. Ο Μαν σημείωσε ότι πρόκειται για ένα απαιτητικό και δαπανηρό εγχείρημα, το οποίο θα πρέπει να υλοποιηθεί στο κατάλληλο μέγεθος και κλίμακα.

Τα γυρίσματα αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε τοποθεσίες όπως το Σικάγο, το Λος Άντζελες, η Παραγουάη και ενδεχομένως σε μέρη της Σιγκαπούρης. Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι η πλοκή του «Heat 2» θα κινείται μπρος-πίσω στον χρόνο, καλύπτοντας γεγονότα πριν και μετά την αρχική ταινία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολύχρωμα σπίτια Βρετανία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρόιντον του Λονδίνου εξελίσσεται σε hotspot κινηματογραφικών γυρισμάτων

Το Κρόιντον στο νότιο Λονδίνο ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά του κτίρια και το αστικό του σκηνικό, αποτελώντας δημοφιλή προορισμό για γυρίσματα ταινιών δράσης και εγκλήματος, όπως το «The Dark Knight Rises».
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ετήσια έσοδα box office ξεπέρασαν τα 25 δισ. γιουάν για το 2025

Το κινεζικό box office το 2025 ξεπέρασε τα 25 δισ. γιουάν, σημειώνοντας ρεκόρ για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων. «Ne Zha 2» ήταν πρώτη, ακολουθούμενη από «Zootopia 2» και «Nobody», σύμφωνα με στοιχεία από διαδικτυακές πλατφόρμες.
Λούτρινη κούκλα Labubu
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα Labubu στη μεγάλη οθόνη: Η Sony ετοιμάζει ταινία με σκηνοθέτη τον Paul King

Η Sony Pictures αναθέτει στον Πολ Κινγκ («Wonka», «Paddington») τη σκηνοθεσία live-action ταινίας με τα δημοφιλή συλλεκτικά Labubu, σε συνεργασία με Department M και Wenxin She. Η παραγωγή βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.