ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Ομαδική καινοτομία εργασίας
Φώτο: Shutterstock

Νέο Δ.Σ. στο ITS Hellas: Σχεδιασμός για τις μεταφορές του μέλλοντος

Το ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ και η I-SENSE Group ανακοινώνουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο ITS Hellas, με στόχο τον στρατηγικό σχεδιασμό για τις μεταφορές του μέλλοντος. Περισσότερα στο συνημμένο δελτίο Τύπου.

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ) και η ερευνητική ομάδα I-SENSE Group ανακοίνωσαν την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο ITS Hellas, με στόχο τον στρατηγικό σχεδιασμό για τις μεταφορές του μέλλοντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει να ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας στον τομέα των ευφυών συστημάτων μεταφορών. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στην αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών, με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας, της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας στις μεταφορές.

Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου ανάπτυξης για τον κλάδο, ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα επιδιώξει τη διεύρυνση διεθνών συνεργασιών και την προσέλκυση επενδύσεων σε τεχνολογίες αιχμής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνδρας σε δημόσια ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ταχιάος: Καμία έκθεση δεν έδειξε ανάγκη εκκένωσης κτηρίων Κυψέλης

Ο υφυπουργός Υποδομών, Ν. Ταχιάος, επανέλαβε στη Βουλή ότι δεν υπάρχει ανάγκη εκκένωσης κτηρίων στην Κυψέλη λόγω της Γραμμής 4 του Μετρό, σύμφωνα με πραγματογνωμοσύνες. Η κοινοπραξία θα δράσει μόνο εάν απαιτηθεί.
Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

24ωρη λειτουργία Μετρό και λεωφορείων στη «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»

Ο ΟΣΕΘ στηρίζει τη δράση «20ή Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» με παρατεταμένη λειτουργία μετρό και λεωφορείων το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, προωθώντας το μήνυμα: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!».
Χάρης Δούκας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Δούκα για ζημιές σε πολυκατοικίες Κυψέλης λόγω μετρό

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας απέστειλε επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας άμεση συνάντηση με εμπλεκόμενους φορείς, λόγω των ζημιών που υπέστησαν πολυκατοικίες στην Κυψέλη από τα έργα του μετρό.
Λεωφόρος με αυτοκίνητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν 19/10 οι ασφαλτοστρώσεις στον ΠΑΘΕ

Ασφαλτοστρώσεις στον ΠΑΘΕ θα γίνουν 19-22 Οκτωβρίου, με αποκλεισμό αριστερής και μεσαίας λωρίδας προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε συγκεκριμένα τμήματα. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα. Μέτρα από την Τροχαία Θεσσαλονίκης.
Λιμάνι Ραφήνας Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν τα ακτοπλοϊκά από Πειραιά, ακολουθούν Ραφήνα και Λαύριο

Σταδιακά αποκαθίσταται η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από τα λιμάνια της Αττικής λόγω βελτίωσης του καιρού. Από Πειραιά τα πλοία φεύγουν κανονικά, ενώ σε Ραφήνα και Λαύριο τα δρομολόγια ξεκινούν απόγευμα, στις 16:30 και 17:30 αντίστοιχα.
Απεργία ταξί Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΠΟΕΙΑΤΑ ζητά νόμο για τοποθέτηση καμερών ασφαλείας μέσα στα ταξί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί ζητά νομοθετική ρύθμιση για την τοποθέτηση και νόμιμη λειτουργία καμερών στα ταξί, με στόχο την προστασία και ασφάλεια των επαγγελματιών οδηγών, επικαλούμενη αυξημένους κινδύνους στη δουλειά τους.