ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μικροτσίπ και τεχνητή νοημοσύνη

Πάνω από 5.300 εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα τον Σεπτέμβριο

Τον Σεπτέμβριο, οι κινεζικές επιχειρήσεις AI ξεπέρασαν τις 5.300, καλύπτοντας το 15% παγκοσμίως. Ο κλάδος ξεπέρασε κεφαλαιοποίηση 900 δισ. γιουάν, με ετήσια αύξηση 24%. Ισχυρή ανάπτυξη σημείωσαν τα έσοδα υποδομών, μοντέλων και εφαρμογών το 2024.

Σημαντική άνοδος σημειώθηκε στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, με τις επιχειρήσεις του κλάδου να ξεπερνούν τις 5.300. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 15% των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία της China Academy of Information and Communications Technology.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση του κινεζικού τομέα AI ανήλθε σε περισσότερα από 900 δισ. γιουάν (περίπου 105,57 δισ. ευρώ) το 2024, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 24%.

Η βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη αλυσίδα αξίας που περιλαμβάνει βασικές υποδομές, αρχιτεκτονική μοντέλων και βιομηχανικές εφαρμογές. Τα έσοδα στους αντίστοιχους τομείς αυξήθηκαν το 2024 κατά 54%, 18% και 13% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ισχυρή ανάπτυξη παρατηρείται επίσης σε τομείς όπως το έξυπνο λογισμικό κινητών τηλεφώνων, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα προηγμένα οχήματα που αξιοποιούν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουρανοξύστης Πεκίνου νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Σχέδιο για ταχύτερη ανάπτυξη της κατανάλωσης τεχνητής νοημοσύνης

Έξι υπουργεία της Κίνας ανακοίνωσαν νέα μέτρα για την ενίσχυση της κατανάλωσης τεχνητής νοημοσύνης, προωθώντας έξυπνα προϊόντα, υπηρεσίες και σενάρια, με στόχο την αναβάθμιση ηλεκτρονικών συσκευών και ρομπότ για ηλικιωμένους.
Μικροτσίπ και τεχνητή νοημοσύνη
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ευκαιρίες τεχνητής νοημοσύνης στη ναυτιλία στο 4ο TISIE

Η 4η Διεθνής Έκθεση Ναυτιλίας TISIE στην Τιαντζίν εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη στη ναυτιλία, προβάλλοντας καινοτομίες σε πράσινη ναυτιλία, εξοπλισμό και logistics και ενισχύοντας τη διεθνή συνεργασία στον κλάδο.
Τεχνητή νοημοσύνη Λος Άντζελες
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο έκθεσης στην Κίνα

Στη World Intelligence Expo 2026 στο Τιεντσίν παρουσιάστηκαν καινοτομίες AI: καθρέπτης που αξιολογεί υγεία, ρομποτικός βραχίονας που ετοιμάζει κρέπα και ρομπότ που παίζει Go. Συμμετείχαν πάνω από 700 εκθέτες ως τις 31 Μαΐου.
σημαία της Κίνας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κίνα: Εγκύκλιος για την ανάπτυξη συστήματος μετρολογίας τεχνητής νοημοσύνης

Η Κίνα εξέδωσε εγκύκλιο για τη δημιουργία συστήματος μετρολογίας ΤΝ, στοχεύοντας στη χαρτογράφηση και ενίσχυση των δυνατοτήτων της. Η πρωτοβουλία σηματοδοτεί στροφή σε ποιοτική ανάπτυξη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.