ΓΔ: 2236.57 0.75% Τζίρος: 65.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:43:01
Ανανεώσιμη ενέργεια ηλιοβασίλεμα
Πάνελ ηλιακής ενέργειας και ανεμογεννήτριες σε ένα τοπίο βιώσιμης ενέργειας.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κίνα σε πατέντες νέας ενεργειακής τεχνολογίας

Η Κίνα κατέχει ηγετική θέση στη νέα ενεργειακή τεχνολογία, με πάνω από το 40% των παγκόσμιων πατεντών. Ρεκόρ στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών και υπεράκτιων ανεμογεννητριών.

Η Κίνα έχει ηγετική θέση παγκοσμίως, στον τομέα της νέας ενεργειακής τεχνολογίας και του εξοπλισμού, με τις κινεζικές πατέντες νέων ενεργειακών εφαρμογών ν’ αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 40% από το σύνολο των πατεντών για τις νέες μορφές ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τον Γουάνγκ Χονγκτσί που ηγείται της Εθνικής Υπηρεσίας Ενέργειας της Κίνας (NEA).

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου (26 Αυγούστου) ότι η Κίνα συνέχισε να καταρρίπτει παγκόσμια ρεκόρ σε σημαντικούς τομείς στη διάρκεια του 14ου Πενταετούς Αναπτυξιακού Προγράμματος (2021-2025).

Μεταξύ αυτών, η ανάπτυξη κινεζικής τεχνολογίας στη λειτουργικότητα της μετατροπής ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκές διατάξεις, αλλά και η ικανότητα παραγωγής ενέργειας από υπεράκτιες ανεμογεννήτριες.

Παράλληλα, η κλίμακα της αποθήκευσης νέων μορφών ενέργειας από την Κίνα βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 15,5% αύξηση στην εγκατεστημένη ενεργειακή ισχύ ως τον Μάρτιο

Η Κίνα κατέγραψε 3,96 δισ. κιλοβάτ εγκατεστημένης ενεργειακής ισχύος ως τον Μάρτιο 2026, αυξημένη κατά 15,5% σε ετήσια βάση. Η ηλιακή ενέργεια αυξήθηκε κατά 31,3% και η αιολική κατά 22,4%, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας.
Φράγμα Gezhouba Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 17,3% αύξηση στην εγκατεστημένη ηλεκτρική ισχύ μέχρι Οκτώβριο

Η εγκατεστημένη ηλεκτρική ισχύς της Κίνας έφτασε τα 3,75 δισ. κιλοβάτ τον Οκτώβριο, αυξημένη κατά 17,3% σε ετήσια βάση. Η ηλιακή ενέργεια σημείωσε άνοδο 43,8% και η αιολική 21,4%, ενώ οι ΑΠΕ καλύπτουν πλέον το 59,1% της ισχύος.
Λογότυπο ΔΕΗ κτίριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιχειρηματικό σχέδιο ΔΕΗ: Ενιαίος ηλεκτρικός χώρος από Μεσόγειο έως Βαλτική

Η ΔΕΗ σχεδιάζει επέκταση σε Σλοβακία, Πολωνία και Ουγγαρία, αξιοποιώντας τις υψηλότερες τιμές ρεύματος στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ως επενδυτική ευκαιρία, ενόψει απουσίας διασυνδέσεων που θα μείωναν τις διαφορές τιμών.