ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μικροτσίπ και τεχνητή νοημοσύνη

Θεοδωρόπουλος: Κρίσιμος παράγοντας ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας το ΑΙ

Στο συνέδριο «AI στην Πράξη» του ΣΕΒ παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 12 Μαΐου οι τρόποι αξιοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης σε επιχειρήσεις.

Πρακτικές εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) στη λειτουργία των επιχειρήσεων, σε τομείς όπως η παραγωγικότητα, η αποδοτικότητα της εργασίας, η εφοδιαστική αλυσίδα, το μάρκετινγκ και οι πωλήσεις, η εξυπηρέτηση πελατών, η διαχείριση ταλέντου, η προληπτική συντήρηση, η έρευνα και η ανάπτυξη προϊόντων, η διαχείριση ενέργειας, η οικονομική διαχείριση και η νομική υποστήριξη παρουσιάστηκαν χθες, Δευτέρα 12 Μαϊου, στο συνέδριο «AI στην Πράξη: Πώς θα Εφαρμόσουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη στις Επιχειρήσεις μας», που διοργάνωσε ο ΣΕΒ.

Παράλληλα, αναλύθηκαν οι όροι επιτυχίας για τη μαζική υιοθέτηση του ΑΙ, οι δεξιότητες που θα απαιτηθούν στο άμεσο μέλλον, καθώς και η στρατηγική σημασία της τεχνολογικής ετοιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Επίσης, στο συνέδριο ανακοινώθηκε η έναρξη του νέου AI Bootcamp που υλοποιείται από τον ΣΕΒ, σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School. 

Πρόκειται για ένα 20ωρο πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει άμεσα και απευθύνεται σε μη τεχνικά στελέχη επιχειρήσεων-μελών του Συνδέσμου, τα οποία θα ηγηθούν ενός προγράμματος μετασχηματισμού της επιχείρησης που εργάζονται με GenAI. 

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο:

- Την κατανόηση των βασικών εννοιών του Generative AI.

- Την ανάπτυξη και αξιολόγηση use cases με επιχειρησιακή αξία.

- Τη διάχυση της γνώσης μέσα στον οργανισμό τους.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, τόνισε πως «ανεξαρτήτως του επιπέδου ενημέρωσης της κάθε επιχείρησης γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη, είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι θα επηρεάσει καθοριστικά τις ζωές όλων μας στο μέλλον και θα αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. 

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αρχίζουν δειλά να υιοθετούν την ΤΝ, αλλά πρέπει να επιταχύνουν και να επενδύσουν στους απαραίτητους πόρους και δεξιότητες».

Η πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, Ράνια Αικατερινάρη, σημείωσε: «Η επιτυχής υιοθέτηση της ΤΝ δεν εξαρτάται μόνο από την τεχνολογία, αλλά και από τους ανθρώπους, την εκπαίδευσή τους και τις εμπειρίες που αποκτούν στη διάρκεια αυτού του τεχνολογικού ταξιδιού. 

Προϋπόθεση για την επιτυχημένη ενσωμάτωση είναι η εξοικείωση και ενεργή συμμετοχή όλων των εργαζομένων, γιατί η προστιθέμενη αξία του ανθρώπου παραμένει αναντικατάστατη στα οφέλη που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΙ-Ακίνητα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Δημόκριτος»: Σχεδιασμοί για κατασκευή αυτόνομων σκαφών με χρήση Α.Ι.

Η ομάδα INSANE του Δημόκριτου σχεδιάζει αυτόνομο ηλεκτρικό σκάφος με τεχνητή νοημοσύνη για συλλογή θαλάσσιων απορριμμάτων, αξιοποιώντας 3D εκτύπωση και προηγμένους αλγορίθμους για αναγνώριση ρύπων και βελτίωση υλικών.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ενίσχυση δεξιοτήτων των εργαζομένων με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Το Πεκίνο ενισχύει την ποιότητα του εργατικού δυναμικού ενόψει της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Λι Τσονγκ, με στρατηγικές για υπεύθυνη τεχνολογική ανάπτυξη και προστασία της απασχόλησης.
fintech
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από το Χρηματιστήριο στο FinTech: Πώς αλλάζει η χρηματοοικονομική

Στην Πεσμαζόγλου 1, εκεί όπου κάποτε στεγαζόταν το Χρηματιστήριο Αθηνών, σήμερα λειτουργεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ με σύγχρονες έννοιες όπως blockchain και FinTech, προσελκύοντας φοιτητές διαφόρων ηλικιών και ειδικοτήτων.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Καλαφάτης: Η γνώση μοχλός συλλογικής και ατομικής ανάπτυξης

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, τονίζοντας τη σημασία της γνώσης και τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια αγιασμών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.
Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαστεργίου: Ψηφιακή και καινοτόμα Ελλάδα το 2030 με στήριξη στην έρευνα

Η Ελλάδα παρουσίασε τις προοπτικές ενίσχυσης υποδομών και Τεχνητής Νοημοσύνης στη 90ή ΔΕΘ, με έμφαση σε σύγχρονα data centers και το AI Factory «PHAROS», ενισχύοντας τη θέση της στην ευρωπαϊκή ψηφιακή στρατηγική.
Σοφία Ζαχαράκη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφία Ζαχαράκη: Η τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση, από εκδήλωση ΕΥ

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε στη ΔΕΘ τη σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης για τη μείωση εκπαιδευτικών ανισοτήτων και το μεγάλο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για επιμόρφωση στο θέμα.