ΓΔ: 1408.8 0.52% Τζίρος: 33.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:02:05 DATA
Φώτο: Shutterstock

ADAPTIT: Παραμένει σε ανοδική τροχιά και επεκτείνεται σε νέους τομείς

Η εταιρεία ψηφιακών τεχνολογιών έχει καταγράψει 350% αύξηση του κύκλου εργασιών την τελευταία πενταετία και αναπτύσσεται σε νέους τομείς, προχωρώντας παράλληλα σε επενδύσεις σε νέες υποδομές.

Σε αναπτυξιακή τροχιά παραμένει η εταιρεία ψηφιακών τεχνολογιών ADAPTIT που θέλει να εκμεταλλευτεί τη θετική συγκυρία που έχει δημιουργήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας, επενδύοντας παράλληλα σε κυβερνοασφάλεια και δεδομένα. Βλέπει στο βάθος την προοπτική για είσοδο στο ΧΑ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες η διοίκηση της εταιρείας, οι πυλώνες ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνουν τη δραστηριοποίηση σε τομείς αιχμής, όπως είναι η κυβερνοασφάλεια για τη βιομηχανία, οι λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας (augmentedreality – AR) για τους Service Providers, τη βιομηχανία και τα logistics, οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που αξιοποιούν τις δυνατότητες των drones, αλλά η επέκταση του data center, καθώς και η επένδυση σε νέες υποδομές.

Επιπλέον, ο όμιλος εταιρειών ADAPTIT συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών FTTH. «Προσπαθούμε να επεκταθούμε και να βάλουμε την τεχνολογία στην καθημερινότητα των πελατών μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ADAPTIT Αθανάσιος Τζαφέρης.

Το 2023 η ADAPTIT κατέγραψε ισχυρή αύξηση των μεγεθών της καθώς ο κύκλος εργασιών εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 35 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 17% έναντι του 2022, κλείνοντας μια πενταετία ανάπτυξης, στη διάρκεια της οποίας ο τζίρος εκτοξεύτηκε κατά 350%.

Για το 2023 τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εκτιμάται πως θα κινηθούν σε επίπεδα άνω των 4,5 εκατ. ευρώ, έναντι 3 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, με τη σημαντική διεύρυνση του πελατολογίου της ADAPTIT να αναμένεται να συνεισφέρει στη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και το νέο έτος όπου η κερδοφορία αναμένεται να φτάσει τα 5,5 εκατ. ευρώ, έχοντας έντονα στραμμένο προς το εξωτερικό που συνεισφέρει αυτή τη στιγμή το 20% των εσόδων.

Ειδικότερα για το 2024, η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ, ενώ το επενδυτικό πλάνο του ομίλου ADAPTIT ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη υποδομών κρίσιμης σημασίας, την ενίσχυση των συνεργασιών και την περαιτέρω επέκταση δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.

«Το 2023 ήταν μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις για εμάς, με υπευθυνότητα και συνέπεια όμως κατορθώσαμε να παραδώσουμε με μεγάλη επιτυχία τα ιδιαιτέρως σημαντικά και απαιτητικά έργα που είχαμε αναλάβει. Προσδοκούμε ότι το 2024 θα συνεχίσουμε την πορεία μας με την ίδια επιτυχία, ανταποκρινόμενοι σε ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις», επεσήμανε ο Βασίλης Καραβασίλης, γενικός διευθυντής της ADAPTIT.

Τα «καύσιμα» που θα διατηρήσουν την ανοδική τροχιά

Συμμετέχοντας ήδη σε επιλεγμένες διαγωνιστικές διαδικασίες ύψους 70 εκατ. ευρώ, η ADAPTIT στοχεύει το επόμενο έτος το ποσό αυτό να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη ανεκτέλεστο που φτάνει τα 65 εκατ. ευρώ (50 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και 15 εκατ. στο εξωτερικό), με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Αθανάσιο Τζαφέρη να σημειώνει ότι «φιλοδοξούμε να συμμετέχουμε ενεργά και με θετικό πρόσημο στα έργα ψηφιοποίησης του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. ‘Έχουμε σχεδιάσει νέες επενδύσεις, που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας».

Η αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας πρόκειται να φέρει και ενίσχυση του προσωπικού της, καθώς η ADAPTIT που απασχολεί άμεσα περισσότερα από 170 άτομα -ενώ υποστηρίζει άλλες 70 θέσεις εργασίας- στοχεύει να αυξήσει το προσωπικό της κατά 50 άτομα το 2024.

Ο όμιλος έχει ήδη αυτόνομη παρουσία στη Βουλγαρία και τη Γερμανία, μέσω των ADAPTIT Bulgaria και ADAPTIT GmbH αντίστοιχα, ενώ δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας αναλάβει σημαντικά έργα. Σε συνεργασία με την Helios Telecom έχει δημιουργήσει την Helios Technologies Europe, προσφέροντας στην ευρωπαϊκή αγορά μία ευρεία γκάμα προϊόντων και λύσεων για τη βελτίωση της ποιότητας των ασύρματων τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Στα άμεσα πλάνα περιλαμβάνεται και η ενίσχυση των στρατηγικών συνεργασιών. Αυτή τη στιγμή ο όμιλος ADAPTIT συνεργάζεται με γνωστούς οίκους, όπως είναι η TeamViewer, η Netscout – Arbor, η ΙΒΜ, η Opengear, η Nozomi Networks, η ADVA και η Spirent.

Στο πελατολόγιο της ADAPTIT περιλαμβάνονται οργανισμοί όπως η BUYIN, η κοινή εταιρεία των Deutsche Telekom και Orange Group για την προμήθεια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού βελτιστοποίησης ραδιοκάλυψης 4G/5G, η Κυπριακή Δημοκρατία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ταυτόχρονα, η ADAPTIT έχει συμμετάσχει σε έργα όπως η ανάπτυξη και λειτουργία ολοκληρωμένου Συστήματος API, για τη διενέργεια του προελέγχου επιβατών που ταξιδεύουν από αεροδρόμια χωρών εκτός Σένγκεν για λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας και εκείνο για την ασφάλεια των δομών φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών.

Παράλληλα η ADAPTIT θέλει να διευρύνει το αποτύπωμά της και στην αγορά των data center μέσα από την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων της Cloudrock στον Αγ. Στέφανο Αττικής.

Όπως σημείωσε ο κ. Τζαφέρης, η εταιρεία θα επενδύσει το 2024 περί τα 2 εκατ. ευρώ θέλοντας να επεκτείνει τις υφιστάμενες υποδομές ώστε να φτάσουν τα 1.000 τ.μ., χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες επενδύσεις στην περίπτωση που υπάρξει αυξημένη ζήτηση.  Στο επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνεται επίσης και η ενίσχυση των συνεργασιών και την περαιτέρω επέκταση δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.

Αποτελώντας, σύμφωνα με τα στελέχη της, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πλέον εξωστρεφείς εταιρείες της ελληνικής αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών, η ADAPTIT δεν χρήζει χρηματοδότησης όπως σημειώνουν, καθώς αναπτύσσεται με ίδια κεφάλαια. Η διοίκηση της ADAPTIT αποκλείει το ενδεχόμενο να εισέλθει ένας στρατηγικός επενδυτής ή fund στη μετοχική σύνθεση του ομίλου, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το παραθυράκι για ενδεχόμενη είσοδο στο ΧΑ. «Είναι μια επιλογή το Χρηματιστήριο την οποία την μελετάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαφέρης σημειώνοντας πως το πλάνο αυτό τοποθετείται στην επόμενη διετία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

digital nomad-tilergasia
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χαμηλά η Ελλάδα στη λίστα προορισμών για τους ψηφιακούς νομάδες

Καθυστέρηση στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και κακές κοινωνικές/οικονομικές συνθήκες ρίχνουν την Ελλάδα στην 32η θέση της κατάταξης σε διεθνή έρευνα, ενώ ως ελκυστικότερη χώρα καταγράφεται η Γερμανία.
digital skills-ekpaideusi
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κυνήγι ψηφιακών ταλέντων άρχισαν οι ισχυροί των τηλεπικοινωνιών

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι επενδύουν στην ανάπτυξη των τεχνικών δεξιοτήτων και την προσέλκυση ταλαντούχου προσωπικού με στόχο να ενισχυθούν ενόψει των έργων του ψηφιακού μετασχηματισμού.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ουραγοί στην Ευρώπη τα ελληνικά δίκτυα κινητής: Άργησε το «γνήσιο» 5G

Cosmote, Vodafone και Nova βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις των ομίλων τους με κριτήριο την ποιότητα δικτύου, σύμφωνα με διεθνή έρευνα. Με καθυστέρηση η ανάπτυξη του 5G Stand Alone. Γιατί μπαίνουν «κόφτες» στη χρήση.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γρήγορο ίντερνετ στην επαρχία: Πώς ξεμπλοκάρει το έργο των 868 εκατ.

Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της γαλλικής αγοράς βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει τη θέση της Grid Telecom στο σχήμα για το έργο UFFB που θα αλλάξει την τηλεπικοινωνιακή εικόνα της χώρας.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο «θησαυρός» των 2,3 δισ. ευρώ από ανεκτέλεστα έργα στην Πληροφορική

Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει εκτινάξει στα ύψη το ανεκτέλεστο των εταιρειών Πληροφορικής. Τι δείχνουν τα στοιχεία για έντεκα μεγάλες εταιρείες. Οι κίνδυνοι από ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση έργων.
tileorasi-tv-kanalia-leukes perioxes
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αναχαίτισε το Netflix η Cosmote: Το νέο τοπίο στη συνδρομητική

Περιορίστηκαν οι ρυθμοί ανάπτυξης της κορυφαίας αμερικανικής πλατφόρμας στην ελληνική αγορά, ενώ η Cosmote TV κέρδισε έδαφος μετά και τη συμφωνία με τη Nova. Πάνω από 500.000 συνδρομητές στην OTT πλατφόρμα της.