ΓΔ: 2312.23 1.78% Τζίρος: 63.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:48:36
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: Επιτυχία του λαού μας η νέα θετική αξιολόγηση της S&P

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός τονίζει ότι: «Η νέα θετική αξιολόγηση αποτελεί επίτευγμα του λαού μας. Ταυτόχρονα, όμως, και επιβράβευση του κυβερνητικού σχεδίου που, παρά τις δυσκολίες, αποδίδει καρπού».

«Η ανάκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδας και από τον οίκο αξιολόγησης «Standard & Poor's» γίνεται μία ακόμη επίσημη σφραγίδα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Καθώς, μάλιστα, εκδηλώνεται εν μέσω παγκόσμιων αναταράξεων, επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας άφησε οριστικά πίσω την πολύχρονη κρίση με όπλα της, τη σταθερότητα, τη συνέπεια και τη συνεχή πρόοδο», αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και τονίζει: «Η νέα θετική αξιολόγηση αποτελεί επίτευγμα του λαού μας. Ταυτόχρονα, όμως, και επιβράβευση του κυβερνητικού σχεδίου που, παρά τις δυσκολίες, αποδίδει καρπούς: Με επενδύσεις και ανάπτυξη αυξάνει τον δημόσιο πλούτο και μειώνει την ανεργία. Μετατρέποντας, έτσι, τη συλλογική ευημερία σε ατομική προκοπή. Με καλύτερους μισθούς και συντάξεις και με καθημερινή στήριξη των πιο ευάλωτων.

Καθώς, λοιπόν, τα ελληνικά ομόλογα γίνονται όλο και πιο ελκυστικά για τις διεθνείς αγορές, ο δανεισμός καθίσταται ευκολότερος και φθηνότερος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ενώ, παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος ώστε να κατευθυνθούν προς τη χώρα επενδυτικά κεφάλαια δισεκατομμυρίων τα οποία δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν εδώ, επί σχεδόν 15 χρόνια».

Ο πρωθυπουργός καταλήγει στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «η επαναφορά της οικονομίας μας στην Επενδυτική Βαθμίδα δεν ήταν ούτε ευνόητη, ούτε εύκολη. Και όμως, είναι ήδη πραγματικότητα, όπως είχα δεσμευτεί προσωπικά. Χειροπιαστή απόδειξη ότι με σχέδιο και δουλειά η πατρίδα βαδίζει μπροστά. Και ένα πρόσθετο κάλεσμα να μείνουμε ενωμένοι στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών και των τολμηρών μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Συνεχίζουμε!»

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνδρας με κοστούμι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θανάσης Δαβάκης στον εορτασμό για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Ο υφυπουργός Άμυνας Θανάσης Δαβάκης εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό στον εορτασμό της 85ης επετείου της Μάχης της Κρήτης. Τις εκδηλώσεις τίμησε η Πριγκίπισσα Άννα και παρευρέθηκαν υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια ΔΗ.ΣΥ.– Στο πλευρό της Κύπρου η Ελλάδα

Συγχαρητήρια στον ΔΗΣΥ και την Αννίτα Δημητρίου για τη νίκη στις εκλογές στην Κύπρο έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως το κόμμα παραμένει πρώτη δύναμη και ότι η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την Κύπρο και τη νέα Βουλή.
Λάουρα Κοβέσι
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο Τσίπρας παίζει μπάλα από τον καναπέ, εκδίκηση Κοβέσι και μάχη για τον Πύργο

Μυρίζει εκλογές, η σημειολογία της νέας παρέμβασης Τσίπρα, ο Γ. Στουρνάρας στη Βουλή, οι αναμενόμενες αντιδράσεις για τον ουρανοξύστη στο Ελληνικό, η χαμένη παραγωγικότητα και ο χρωματιστός λαβύρινθος με τα τιμολόγια ρεύματος.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει αποτυχίες ως επιτυχίες

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι παρουσιάζει τις αποτυχίες ως επιτυχίες, αγνοώντας σκάνδαλα και βασικά προβλήματα, όπως η στεγαστική κρίση, η ακρίβεια και η έλλειψη δημόσιας δαπάνης για στέγη, ζητώντας πραγματικές λύσεις.