ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
katrinis-kinal
Φώτο: Μιχάλης Κατρίνης

Μ. Κατρίνης: Οι πολίτες έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στις πρόσφατες εκλογές

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως χρειάζονται σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία, τη φορολογία, το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας και την επιχειρηματικότητα.

Σε ομιλία του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πρόσφατες εκλογές.

«Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών κατέδειξε ότι υπάρχει η ανάγκη διαμόρφωσης μιας εναλλακτικής και αξιόπιστης πρότασης διακυβέρνησης που θα αποκτήσει πλειοψηφικά χαρακτηριστικά και θα εκφράσει όλους τους Έλληνες. Οι άνθρωποι που στήριξαν την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στο Δήμο της Αθήνας, του Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και πολλούς άλλους αιρετούς που εξελέγησαν και εκφράζουν την δημοκρατική και προοδευτική εκδοχή στην αυτοδιοίκηση, έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα που ήταν ταυτόχρονα και μήνυμα αποδοκιμασίας της αλαζονείας της κυβέρνησης, της ανεπάρκειας της να προστατέψει τους πολίτες και να αναλάβει τις ευθύνες της. Υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία που αναζητά διέξοδο» τόνισε ο κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Τόνισε επίσης ότι η δημοκρατική διέξοδος δε διαμορφώνεται με κραυγές, ευχολόγια, πρόχειρες, επιφανειακές και συνθηματολογικές προτάσεις. Αντίθετα, χρειάζονται σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία, τη φορολογία, το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας και την επιχειρηματικότητα, το διεθνή ρόλο της πατρίδας μας, την περιφερειακή ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση, το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια υγεία. Όλες αυτές οι προτάσεις, αθροισμένες και ανανεωμένες, αποτελούν μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης αλλά, κυρίως, πρέπει να αποτελούν έκφραση και διέξοδο για τους πολίτες.

«Για το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί στρατηγικό στόχο να εκφραστεί αυτή η δημοκρατική πλειοψηφία» επισήμανε ο κ. Κατρίνης αναφέροντας ότι «χρειάζεται συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση, σοβαρή αντιπολίτευση, αξιόπιστα και καθαρά πρόσωπα, ρεαλιστική και πειστική στρατηγική. Και βέβαια μια εναλλακτική και πλειοψηφική πρόταση δε διαμορφώνεται με συνεννοήσεις ή συμφωνίες κορυφής, διαμορφώνεται μέσα στην κοινωνία, συμμετέχουν στην διαμόρφωση της κοινωνικές δυνάμεις».

Έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας: «Μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, όπως αυτή που θέλει να διαμορφώσει η κυβέρνηση, είναι μια κοινωνία ηττημένη και παραιτημένη. Το κράτος ευθύνης και δικαίου δεν είναι αυτό που κρύβεται, που είναι εξαφανισμένο όταν το έχει ανάγκη ο πολίτης, αυτό που αναζητά δικαιολογίες, αυτό που συγκαλύπτει ευθύνες. Αυτό δεν είναι κράτος ευθύνης και δικαίου. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας που έχει αποτύχει. Και καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη. Γιατί μπορεί η άποψη των επικοινωνιακών συμβούλων του πρωθυπουργού να είναι ότι οι νεκροί ξεχνιούνται μετά από ένα μήνα, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν ξεχνούν. Υπάρχουν και κάποιοι που έχασαν άδικα τα παιδιά τους και ζητούν δικαίωση, ζητούν δικαιοσύνη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ψευδής ο ισχυρισμός Ανδρουλάκη για το ακίνητο - Αντιδράσεις Χρηστίδη

Συνεχίστηκε η κόντρα Γεωργιάδη-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για το ενοίκιο Ανδρουλάκη στη Βουλή. Ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε αιτιάσεις για απευθείας αναθέσεις, τονίζοντας ότι δεν έχει υπογράψει καμία στη θητεία του.
Νάντια Κοντογεώργη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: Ανόμοιες συγκρίσεις ΠΑΣΟΚ για υπόθεση Ανδρουλάκη και Μπακογιάννη

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε πως η υπόθεση Πόθεν Έσχες της Ντ. Μπακογιάννη διαφέρει ηθικά και πολιτικά από αυτή του κ. Ανδρουλάκη, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ παραμένει ενωμένη παρά τις διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή για προανακριτική επιτροπή Λιβανού και Αραμπατζή

Στις 21 Μαΐου θα συζητηθούν στην Ολομέλεια οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Αριστεράς για τη σύσταση ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής σχετικά με τους πρώην υπουργούς Σπήλιο Λιβανό και Φωτεινή Αραμπατζή.
Συνεδρίαση στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ζητά ακρόαση Αρεοπαγίτη εισαγγελέα και διοικητή ΕΥΠ στη Βουλή

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κλήση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα και του Διοικητή της ΕΥΠ Θ. Δεμίρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για ζητήματα διαφάνειας στη δικαιοσύνη και κοινοβουλευτικό έλεγχο στην ΕΥΠ.
Ζωή Κωνσταντοπούλου Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το κράτος αμετανόητο, να κληθούν Τζαβέλλας και Δεμίρης στη Βουλή

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας την για αδιαφορία μετά το έγκλημα των Τεμπών και συνδέοντας το με την τραγωδία στην Ηλιούπολη, ζητώντας στήριξη στη νέα γενιά και την ελπίδα.
Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης σε Ανδρουλάκη: «Αλά καρτ» τα διεθνή στοιχεία, τοξικός ο ανταγωνισμός σας με Τσίπρα

Επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για την οικονομία και τονίζοντας τον ανταγωνισμό Ανδρουλάκη-Τσίπρα για τη δεύτερη θέση ως «μικρό πολιτικό έπαθλο».