ΓΔ: 2019.26 -0.69% Τζίρος: 265.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του, μεταξύ άλλων, για τη χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους.

Τις ευχαριστίες του για την αλληλεγγύη που εξέφρασε στους πληγέντες των πρόσφατων φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Σας ευχαριστώ και πάλι για τα μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης στον πολύ δύσκολο τελευταίο μήνα με τις φυσικές καταστροφές», ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν από τους πρώτους που είχαν μιλήσει για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του, μεταξύ άλλων, για τη χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους και ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με την ισραηλινή πλευρά για να προστατευθεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα από πλήγματα των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον, ο κ.κ. Βαρθολομαίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξή του στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της κυβέρνησης, η υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης 'Αννα-Μαρία Μπούρα. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συνόδευε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εκλογές το 2027, «ήρεμα νερά» αλλά επαγρύπνηση με Τουρκία

Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για Γάζα, Τουρκία, ακρίβεια, μετανάστευση και πολιτικό σκηνικό, αποκλείοντας πρόωρες εκλογές και αλλαγή εκλογικού νόμου.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη Λήμνο για τοπική ανάπτυξη, υποδομές και κοινωνικές δράσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο στη Λήμνο, όπου θα επισκεφτεί την Ατσική, το οινοποιείο του συνεταιρισμού και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Θα συναντήσει πολίτες στη Μύρινα και τοπικούς φορείς.
Φρεγάτα Ψαρά στο Αιγαίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασε ο «Θεμιστοκλής» από το ΚΥΣΕΑ, εν μέσω άσκησης ετοιμότητας των ΕΔ

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε για το «Piri Reis» ότι δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ και πως δεν έχει καμία σχέση η διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κυριάκος Μητσοτάκης Helexpo
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με Εκκλησία Κρήτης για συνεργασία και κοινωνική συνοχή

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο και τον Στ. Αρναουτάκη. Κυβέρνηση και Εκκλησία δεσμεύτηκαν για στενότερη συνεργασία και στήριξη κοινωνίας.