ΓΔ: 2110.14 0.58% Τζίρος: 240.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Οι ζημιές από τις πλημμύρες στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου

Στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων εκτίμηση των βλαβών στα έργα υποδομής στις πληγείσες περιοχές μετά την κακοκαιρία.

Αύριο Τετάρτη στις 11:00, θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Νίκο Ταχιάο της καταγραφής και της πρώτης εκτίμησης των βλαβών στα έργα υποδομής στις πληγείσες περιοχές μετά την κακοκαιρία Daniel. 

Παρουσίαση από την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη του νομοσχεδίου: «Νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων των φορέων του δημοσίου και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους».

Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη του νομοσχεδίου για τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την περίθαλψη ασθενών με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2021/1187 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Ιουλίου 2021, περί μέτρων εξορθολογισμού για την προώθηση της υλοποίησης του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών και 2022/738 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 6ης Απριλίου 2022, περί μισθωμένων οχημάτων χωρίς οδηγό στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές.

Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2021/2101 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου 2021 για τη δημοσιοποίηση στοιχείων φορολογίας εισοδήματος από ορισμένες επιχειρήσεις και υποκαταστήματα και του άρθρου 1 της Οδηγίας 2019/1151 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019, όσον αφορά στη χρήση ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών στον τομέα του εμπορικού δικαίου ως προς τους αποκλεισμένους διευθυντές.

Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη του νομοσχεδίου για την εφαρμογή διατάξεων του Κανονισμού 2021/784 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2021 σχετικά με την πρόληψη της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Παρουσίαση από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ερανιστικού νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού.

Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο σχετικά με την έγκριση στόχων υπουργείων για το 2024 στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής.

Εισήγηση από τον από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Νίκο Ταχιάο σχετικά με έργα για την αναβάθμιση των υποδομών και των μεταφορών: α) Σύμβαση ανάθεσης και λειτουργίας συντήρησης δικτύου μετρό Θεσσαλονίκης, β) Σύμβαση βελτίωσης 9ης Εθνικής Οδού (Παράκαμψη Γιάλοβα Π.Ε. Μεσσηνίας), γ) Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κυκλοφοριακή αναβάθμιση της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 το Υπουργικό Συμβούλιο, με βασικό θέμα το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τα μέτρα στήριξης για την κοινωνία και την οικονομία.
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λεκορνί εκ νέου πρωθυπουργός, πιθανή πρόταση μομφής εναντίον του

Ο Εθνικός Συναγερμός θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της νέας κυβέρνησης Λεκορνί, ενώ και η Ανυπότακτη Γαλλία αντιδρά, καταγγέλλοντας τη διοίκηση Μακρόν και μιλώντας για ταπείνωση του γαλλικού λαού.
Παλάτι των Ηλυσίων
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πολιτική κρίση, αναμένεται άμεσα ανακοίνωση νέου πρωθυπουργού

Η Γαλλία κινδυνεύει με πολιτική κρίση, μετά τις σκληρές δηλώσεις της αριστεράς, ότι δεν στηρίζουν κυβέρνηση χωρίς δικό τους πρωθυπουργό. Ο Μακρόν θα ανακοινώσει νέο πρωθυπουργό στις 9 το βράδυ, χωρίς να ανοίγει ακόμα τα χαρτιά του.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Οι Σοσιαλιστές δεν αποκλείουν ψήφο κατά της κυβέρνησης

Ο Ολιβιέ Φορ δήλωσε ότι ο Μακρόν δεν είναι έτοιμος να επιλέξει αριστερό πρωθυπουργό και δεν διασφαλίζει πως το κόμμα του θα στηρίξει την επόμενη κυβέρνηση. Αν πέσει η κυβέρνηση, αυξάνεται ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών και κέρδους της ακροδεξιάς.
Αλέξης Πατέλης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή»

Ο Αλέξης Πατέλης, παρουσιάζοντας το βιβλίο του «Η Μεγάλη Επιστροφή», τόνισε πως η μεγάλη επιστροφή είναι επίτευγμα της Ελλάδας. Επεσήμανε τη σημασία των σωστών προσώπων και των μεταρρυθμίσεων για την οικονομική πρόοδο.